OLS ja OFBC kehittävät Leijonaliigaa

OLS ja OFBC sopivat Leijonaliigan kehittämisestä

Salibandyn harrastesarja Leijonaliiga on ollut pitkään tärkeä palanen pohjoissuomalaista juniorisalibandya.

OLS:n perustama ja kehittämä sarja on ollut osaltaan vaikuttamassa siihen, että alueella on aktiivista pelitoimintaa monen tasoisille ja ikäisille salibandyjunioreille.

OLS ja OFBC ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on pitää sarja elinvoimaisena ja kehittää sitä entisestään.
Yhteistyössä kaksi alueen suurinta salibandyseuraa pystyvät paremmin vastaamaan sarjan pyörittämisen ja kehittämisen tarpeisiin.

OLS salibandyn harrastevastaava Niko Kvist ja OFBC:n toiminnanjohtaja Jani Lipsanen ovat innoissaan yhteistyön alkamisesta.

”Tässä on heti selkeitä etuja esimerkiksi siinä, että jatkossa pystymme yhdistämään seurojen viikonloppuvuoroja kaupungin tiloista ja suunnittelemaan sarjojen läpiviennin ja otteluohjelmat huomattavasti aiemmin kuin tähän asti.
Esimerkiksi Värttö tulee toimimaan tulevalla kaudella tiettyjen sarjojen vakiopelipaikkana, koska saimme kaupungin kanssa sovittua sinne talvikaudelle säännöllisen varauksen Leijonaliigalle”, Kvist ja Lipsanen avaavat.

Seurojen mukaan muita suunniteltuja muutoksia ovat esimerkiksi vanhempien ikäluokkien sarjojen käynnistyminen aiempaa aiemmin ja turnausmäärän sekä otteluajan lisääminen näissä ikäluokissa.

”Nyt kun yhteistyö tiivistyy, niin varmasti seuraavaksi lähdemme yksissä tuumin taklaamaan myös lajin harrastajamäärien pientä taantumaa. Vaikka kentällä kisataan edelleen tiukasti, niin molemmilla seuroilla on sama tavoite, eli tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus löytää tämän hienon lajin pariin ja nauttia siitä”, Kvist ja Lipsanen linjaavat.

”Näimme tässä kohtaa tarpeelliseksi lähteä kehittämään Leijonaliigaa yhdessä OFBC:n kanssa.
Leijonaliigan pyörittäminen vaatii resursseja ja saimme yhteistyön myötä leveämmät hartiat toiminnan organisointiin.
Tavoitteenamme on Leijonaliigan toiminnan laadun parantaminen ja yhteistyön myötä uskomme, että saamme Leijonaliigan kiinnostavuutta lisättyä.
Leijonaliiga on tärkeä konsepti myös alueen muille seuroille – salibandyssa lapset ja nuoret tarvitsevat harjoitusten lisäksi paljon pelitapahtumia”, tuumii OLS:n Kvist.

”Iso kiitos OLS:lle siitä, että he näkivät meidät hyväksi kumppaniksi kehittämään Leijonaliigaa.
Tämä yhteistyö on loogista jatkumoa esimerkiksi NFG-turnaukselle, jota seurat ovat pyörittäneet yhdessä jo pitkään.
Leijonaliiga on tärkeä osa myös meidän seuran toimintaa, kuten se on varmasti lähes jokaiselle alueen juniorisalibandyseuralle.
Hieno juttu, että pääsemme nyt yhteistyössä OLS:n kanssa kehittämään sarjaa”, iloitsee OFBC:n Lipsanen.

Leijonaliigaan ilmoittautuminen avautuu joukkueille kesäkuun aikana!