Naumasen aikakauteen pienin muutoksin

Miesten edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on yhteisharjoittelun osalta vielä jäissä, mutta taustalla joukkueen kasaaminen on edennyt lähes päätepisteeseensä. Uusi päävalmentaja Harri Naumanen pääsee tulevaan kauteen joukkueen kanssa, jossa on vain pieniä muutoksia aiempaan.

Tulijapuolelta löytyy odotettuja nimiä, kun kaksi kautta Divarissa kelpo jälkeä tehnyt laituri Mika Heiskanen saapuu Limingasta. Samoin laituripuoli saa vahvistusta rightin Joona Alatorvisesta, joka edusti viime kaudella farmisopimuksen ansiosta sekä Liminkaa että Merikoski SBT:tä.

Listan mielenkiintoisimpia nimiä on Otso Tornberg, jonka piti siirtyä OLS:n vahvuuteen jo viime kesänä, mutta opiskelut veivät miehen Joensuuhun ja Josbaan. Nyt siviilikuviot mahdollistavat Otson siirtymisen takaisin keltasinisiin.

Pohjoisen 2.divisioonasta Alatorvisen lisäksi haravaan tarttuivat Jyystäjien puolustaja Kosti Lehto sekä juniorivuosiaan Luistinseuraa edustanut, Ankoissa edelliset kaudet pelannut Konsta Kivioja, joka tavoittelee paikkaa edustusjoukkueesta tryoutin kautta.

Harri Naumasen joukkue lähtee tulevaan kauteen pienin muutoksin.

”Rinki on suuri, mutta sopimuspelaajissa on useampia vielä juniori-ikäisiä ja sitten on pelaajia, jotka ovat lähdössä kauden aikana armeijaan. Siihen kun lisätään esimerkiksi Matti Viitajylhän edelliskauden päätöspelissä tullut loukkaantuminen, joka pitää hänet sivussa pitkään, niin lopulta ringissä on juuri hyvä määrä siihen, että kilpailutilanne harjoituksissa saadaan nostettua aiempaa kovemmaksi”, joukkuetta kaksi edelliskautta luotsannut ja puhtaasti edustusjoukkueen taustoille siirtynyt lajivastaava Jani Lipsanen näkee.

Viime kauden joukkueesta listalta puuttuvat Hannu Koiviston, Ville Mestarin ja Antti Niemisen nimet. Koiviston ja Niemisen kanssa OLS on käynyt neuvotteluita, mutta kaksikon kanssa katsotaan tilannetta rauhassa, että miten kroppa alkaa kestämään harjoittelua. Mestarin kohdalla paluu kentille ei ole tällä hetkellä ajankohtainen.

”Hannulla ja Antilla oli haastavat kaudet loukkaantumisten vuoksi, joten kumpikaan ei tässä vaiheessa pysty vielä sitoutumaan siihen, että lähtisivät samanlaiseen ruljanssiin mukaan. Vähän samanlainen tilanne meillä on Saarnion Mikon kanssa. Mikon kanssa on jo tehty sopimus, mutta edelleenkään jalat eivät oikein kestä harjoittelua, joten katsotaan rauhassa kesän aikana, että pystyykö Mikko lopulta pelaamaan”, Lipsanen paljastaa.

Tuore päävalmentaja Harri Naumanen katsoo pelaajalistaa selvästi innoissaan.

”Hyvillä mielin pelaajlistaa saa katsella. Rinki on laaja ja laadukas. Taitoa ja reipasta urheiluhenkeä riittää listan alusta loppuun. Täyttä potentiaaliaan harva peluri on vielä kohdannut ja osalla voi olla edessä mahdollinen läpimurto aivan sinne sarjan huipulle. Täällä on tehty hyvää työtä jo pidemmän aikaa pelaajien kehittämisessä. Intoa puhkuen jo odottelen, että jossain vaiheessa päästäisiin kaukaloon keksimään peliä uudestaan tällä porukalla.”

”Täyttä potentiaaliaan harva peluri on vielä
kohdannut ja osalla voi olla edessä mahdollinen
läpimurto aivan sinne sarjan huipulle.”
– Harri Naumanen, OLS-luotsi

OLS:n ja SSRA:n välistä farmisopimusta tullaan tulevalla kaudella jatkamaan ja yhteistyö on aiempaa tiiviimpää, kun OLS:n A-junioreilla ja Ankoilla on yhteinen valmennustiimi. Yhteistyötä tullaan näkemään myös 2.divisioonaan nousseen OFBC:n kanssa, kun joukkueen valmennuksessa vaikuttava Rami Lehtola hyppää mukaan Naumasen valmennustiimiin.

Lipsanen on tyytyväinen, että alueella on selvästi osattu nähdä synergiaetuja yhteistyössä. Ankkojen ja OLS:n A-poikien joukkueiden kasaaminenkin alkaa olla loppusuoralla.

”Sinne on pyritty katsomaan pelaajia, jotka voisivat jo nyt tai lähitulevaisuudessa hätyytellä paikkaa liigaringistä. Sen suhteen tilanne näyttää todella hyvältä”, Lipsanen paljastaa.

OLS 2020-2021

Maalivahdit:
Vinski Kivilompolo
Iiro Rantaniemi

Kenttäpelaajat:
Tommi Wiander
Olli Wikstedt
Lauri Tiira
Matias Tiira
Niko Kvist
Olli-Matti Virrankari
Otto Kurronen
Eetu Ijäs
Niko Holappa
Veeti Lahtinen
Mikko Saarnio
Asla Veteläinen
Riku Ruonakangas
Valtteri Lämsä
Mika Hirsikorpi
Matti Viitajylhä
Valte Karvonen
Anssi Välitalo
Valtteri Parviainen
Tuukka Kivioja
Antti Vikstedt
Tuukka Haudanlampi
Petri Niemelä
Otso Tornberg (Josba)
Mika Heiskanen (LNM)
Joona Alatorvinen (Merikoski SBT)
Kosti Lehto (Jyystäjät)
Konsta Kivioja (SSRA) – tryout

Valmennus:

Harri Naumanen, päävalmentaja (LNM)
Rami Lehtola, apuvalmentaja (OFBC)
Atte Savolainen, apuvalmentaja (LNM)

Vesku Vehkaperä, fysiikkavalmentaja
Tanja Kuosmanen, fysioterapeutti