Yllätyksen perässä ilman taikatemppuja

Viime maanantaina selvisi, että OLS kohtaa F-liigan pudotuspelien puolivälierävaiheessa runkosarjan voittaneen Classicin. Classic väisti valinnallaan runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen SPV:n, mutta valinta ei tullut OLS-valmentaja Harri Naumaselle yllätyksenä.

”Kyllä siinä vähän hajulla oltiin ja runkosarjan viimeiset pelit tehtiin valintoja ja teemoituksia sitä silmällä pitäen, että Classic on todennäköinen pudotuspelivastustaja”, Naumanen paljastaa.

OLS:n runkosarja alkoi vahvasti. Puolivälissä kautta joukkueen peli polki paikoillaan ja jopa taantui, mutta kurssi saatiin käännettyä kevättä kohti.

”Ottelutaukojen aikana oli pientä pelillistä taantumista. Kevättä kohti saatiin kuitenkin taas hommaa eteenpäin ja joukkuetta yhtenäisemmäksi. Pelillinen käyrä on ylöspäin, joten siinä mielessä hyvillä mielin voi lähteä, että ollaan menty eteenpäin vähän jokaisella osa-alueella.”

Ennakoissa OLS:lle ei tarjota edes kiusaajan roolia. Esimerkiksi Pääkallo.fi-ennakoi, että OLS hakee tulosta inhorealistisesti puolustuspeliin keskittyen. Onko jotain yllätyksiä tai taikatemppuja luvassa, joilla OLS lähtee hakemaan koko salibandy-Suomen yllättävää tulosta?

”Tuskin tässä vaiheetta kautta mitään täysin uutta ja yllätyksellistä pystyy itse peliin tuomaan, mutta yllättämään toki lähdemme. Se vaatii joka osa-alueella kauden parasta onnistumista, mutta millään taikatempuilla se ei onnistu”, Naumanen näkee.

Naumasen mukaan Classicin vahvuus on nimenomaan kokonaisvaltaisuus.

”Lähes kaikkia muita joukkueita vastaan voi miettiä ottelusuunnitelmaa tehdessä jotain tiettyä suuntaa, johon haluaa ottelua viedä. Classicin vahvuus on, ettei sillä ole heikkouksia. Se on tasaisesti niin hyvä joukkue pelin jokaisella osa-alueella ja pelin jokaisessa vaiheessa.”

Joukkueiden pudotuspelikokemuksissa ja valtava ero. OLS:n joukkueesta kokeneempaan kaartiin lasketaan mm. paluumuuttajat Olli Kinnunen ja Joni-Arttu Sieppi, jotka ovat kerryttäneet pudotuspelikokemusta viime vuosina vöilleen TPS:n ja SPV:n riveissä. Onko tämä kaksikko se, jonka suuntaan myös valmennuksen katse pudotuspeleissä kääntyy?

”No, he ovat johtavia pelaajia ja pelaavat ykköskentässä, joten se on itsestäänselvää, että heidän pitää onnistua. Mutta on tässä kauden aikana löytynyt hyvin taustatukea. Esimerkiksi Vänttilän (Kimi) kenttä on saanut pelata paljon samassa kokoonpanossa ja ovat onnistuneet. Lisäksi Karvosen Valte ei ole vielä ihan siihen liitoon ehtinyt, mihin on potentiaalia, mutta Valtellakin kuntokäyrä on sopivasti ylöspäin”, Naumanen pohjustaa.

Pudotuspeleissä pelitahti on 26 runkosarjapelin tahtia huomattavasti tiukempi, kun pelejä tulee jokatoinen päivä ja matkustamiset päälle. Kuinka paljon vielä annetaan aikaa harjoittelulle, vai onko harjoittelut nyt harjoiteltu ja aika pelata?

”Eiköhän se ole tästä eteenpäin pelaamista ja palautumista vuorotahtiin. Kehittyminen tapahtuu nyt pelaamisen kautta”, Naumanen tiivistää.

Puolivälieräsarja Classicia vastaan käynnistyy huomenna lauantaina vierasottelulla klo 17.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan maanantaina 21.3. klo 18.30 Kastellissa.

Ennakkoliput ovat käyneet kaupaksi molempiin varmistuneisiin kotiotteluihin kovaa tahtia, joten varmista paikkasi katsomossa lunastamalla ennakkolippu Tiketin sivuilta.

ENNAKKOLIPUT