Wikstedtin jatkoaikamaali toi voiton OLS:lle

Ei noussut OLS:n ja LASB:n välinen runkosarjakamppailu pelillisesti kauden tähtihetkeksi. Mutta viihde- ja jännitysarvoa ottelu tarjosi. OLS kampesi lopulta itsensä voittoon jatkoajalla Olli Wikstedtin illan toisella osumalla maalein 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0).

LASB aloitti ottelun maalin teon Daniel Megyaszai kiepautettua itsensä maalintekosektoriin ja lyömällä irtopallon OLS-verkkoon. Tasoituksesta vastasi Joona Alatorvinen, jonka kantti yllätti LASB-vahti Santtu Pohjosen.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Joni-Arttu Sieppi, joka iski Juho Sorrin esityöstä pallon maaliin.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi ottelun kulminaatiopisteistä, kun OLS:n Tommi Wiander sai 5 minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Tilanteessa LASB:n alkukauden komeetta Tiitus Salokankaalle osuma reiteen ja peli jäi nuorokaiselta siihen. Hieman ennen Salokankaan loukkaantumista myös toinen LASB:n ylivoiman moottoreista, Matti Korhonen, kinkkasi nilkkavaivasena vaihtoon. LASB joutuikin vaihtamaan kaksi miestä ylivoimaviisikostaan 5 minuutin ylivoimaan.

LASB loi ylivoimalla muutaman kelpopaikan, mutta onnistumisia ei nähty ennen joukkueen ottamaa aikalisää. Aikalisän jälkeen Perttu Koljonen otti ratkaisun omiin käsiinsä ja kanttasi pallon ohi OLS-nelikon.

OLS:n Olli Wikstedt vei keltasiniset vielä kertaalleen johtoon, mutta jänne ei kestänyt loppuun saakka. LASB:n Niko Einiö tasoitti ottelun kuudella viittä vastaan ja ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla OLS:n sankariksi nousi Wikstedt, joka iski voittomaalin vain 5 sekuntia ennen ottelun loppua.

Pelinkuva lauantain iltapäivässä oli huolimaton ja molemmissa vaihtoaitioissa varmasti mietitään, miten seuraaviin otteluihin saadaan lisää laatua pallollisiin ratkaisuihin, ettei peli mennä nähdyn kaltaiseksi rokkisählyksi.

OLS:n seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina EräViikinkien vieraana. Tämän vuoden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 20.11. Tuolloin Ouluun saapuu Nurmon Jymy.

OLS nousi LASB-voiton myötä 20 sarjapisteeseen, kun pelejä on takana 11.