Welhot kiri ilman maalivahti kolmen maalin takaa tasoihin ja voittoon

Nyt ansaitsee Welhot kaiken suitsutuksen, vaikka pahalta se OLS-näkövinkkelistä tuntuu.

Sarjajumbo oli tappiolla jo 1-4 kotikentällään ja OLS oli purjehtimassa hallittuun voittoon. Mutta niin vain kotijoukkue taisteli ja pommitti Riku Tuonosen johdolla ilman maalivahtia kolme maalia (Tuonosella näistä 2+1) ja vei ottelun jatkoille. Jatkoaika ei tuottanut tulosta, mutta Welhot viimeisteli kirinsä upottamalla kaikki neljä rankkaria ja otti elintärkeät kaksi sarjapistettä lukemin 5-4 vl (1-1, 0-1, 3-2, 0-0, 1-0).

Ottelu ei ollut keltasinisten lasien takaa mitään ilotulitusta, mutta tuplapeliviikonlopun toiseksi otteluksi järkevä esitys ja voitto oli täysin näpeissä. Tällä kertaa ratkaisuhetkillä pallo ei pomppinutkaan suotuisasti ja kuin kruunuksi tuomareilta jäi hyväksymättä 3-5-maali, kun pallo kimposi maalin laahuksesta takaisin maalivahti Roni Tuonoselle.

”Ennakko-odotusten mukaan peli aika pitkälti meni. Eka erä aika heikkoa, mutta pelin edetessä päästiin hieman paremmin peliin kiinni. Pallollinen peli ja tilanteenvaihdot eivät olleet aivan sillä tasolla kuin tavoite oli, mutta ne myös paranivat pelin aikana. Loppua ei onnistuttu tällä kertaa pitämään, kuten edellisissä peleissä”, OLS-luotsi Harri Naumanen tiivisti ottelun.

OLS:n osalta runkosarjaa on jäljellä vielä 4 ottelua, joista Happee vieraissa ja loput kolme kotikentällä (EräViikingit, Nurmon Jymy ja TPS). Pudotuspelihaaveet karkasivat vain teoreettisiksi ja neljän ottelun tärkein prioriteetti on hoitaa sarjapaikka ilman karsintoja ja jatkaa joukkueen hyvää pelillistä kehitystä.

OLS:n illan positiivisiin onnistumisiin voidaan laskea Kosti Lehdon liigauran avausmaali. Jyystäjistä täksi kaudeksi OLS:n riveihin siirtynyt puolustaja on nostanut osakkeitaan läpi kauden ja näyttäisi, että pelimies on yksi lisä siihen pohjoissuomalaisten pelaajien joukkoon, jotka löydettiin liigakentille alasarjoista.