Vonk oli ryöstää pisteet – Karhut kaatuu lopulta Porissa

OLS:n matka Poriin Karhujen vieraaksi alkoi jo perjantai-iltana, kun joukkue matkusti yhden Vaasan yön välistopilla pelipaikalla. OLS olikin ottelun alusta alkaen hyvällä pelipäällä, mutta tästä huolimatta loppulukemat 2-3 (1-0, 0-3, 1-0) kertoivat vain niukasta voitosta. Yksi iso tekijä oli Karhut-maalissa peräti 28 koppia napanneen Arvid Vonkin loisto-ottelu.

”Peli oli aika pitkälti sitä, mitä oli odotettavissa. Vähämaalinen ja tiukka. Toki hetkittäin paremmalla viimeistelyllä olisi ollut paikat tehdä hieman enemmän eroa, mutta kyllähän siinä voittoon tarvittavat tuli kuitenkin”, paketoi tyynesti OLS-luotsi Harri Naumanen.

OLS:n tehohetki osui toisen erän alkuun. Vajaan 2,5 minuutin sisään keltasinisistä maalinteossa onnistuivat Mika Hirsikorpi, liigauransa avausmaalin iskenyt Kimi Vänttilä ja Petri Niemelä. Enempää ei Luistinseura maalinteossa onnistunut ja Vonkin otteet sekä hetkittäin nuhaiset viimeiset ratkaisut tekivät sen, että myös OLS-maalissa Roni Tuononen sai venyä pisteiden eteen.

Tuonosen saldo kauden alkuun on ollut melko vakuuttava. 3 ottelua, 3 voittoa ja vain 4 päästettyä maalia. Torjuntaprosentti huitelee NHL-lukemissa 92,73.

Huomenna OLS kohtaa Raholassa tappioitta kauden ensimmäiset kolme ottelua pelanneen Nokian KrP:n. Tuokin ottelu alkaa jo kello 15.

”Haaste huomiselle taas hieman erilainen ja liikaa ei vielä ole katsottu kotijoukkue KrP:n peliä. Mutta eiköhän tässä illan ja yön aikana ehdi tuumailla sitä, millaisilla keinoilla ne pisteet Raholastakin matkaan lähtisi”, Naumanen sanoo.