Viiden ottelun voittoputkessa rytkivän Happeen vieraaksi

F-Liigan runkosarja on edennyt OLS:n osalta vaiheeseen, että edessä on runkosarjan viimeinen vierasottelu. Matkakohteeksi sarjaohjelman laatijat ovat valinneet Suomen Ateenan, eli Jyväskylän.

Viriilin opiskelijakaupungin ylpeys Happee on totuttu tuntemaan varsin tapahtumarikkaista otteluistaan. Saipa kuuluisa ”hirvirytke” palstatilaa lajin suurmedian Pääkallonkin sivuilla. Kun taas OLS:n osalta huomio kiinnittyi vähän toisenlaiseen rytkimiseen.

Rytke on pikkuhiljaa vuosien saatossa saanut kontrolloidumpiakin piirteitä. Mutta perusajatus on edelleen aika selvä – tehdään ainakin yksi enemmän kuin vastustaja. Happee on iskenyt sarjassa neljänneksi eniten osumia (156) ja päästänyt kahdeksanneksi vähiten (119). Pudotuspeleihin valmistautuva joukkue onkin tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista pumpuista pelikentän puolella. Viidestä viimeisestä ottelustaan joukkue on kerännyt täydet 15 sarjapistettä. Mukana kevyt pöllyytys Nurmon Jymyä vastaan maalein 21-5.

Vuoden 2021 puolella Happee on hävinnyt vain kerran ja voittanut seitsemän otteluistaan – kaikki varsinaisella peliajalla.

OLS:n osalta Happee-vierailu päättää alkuvuoden vieraspelirupeaman. OLS pelasi tammikuun aikana seitsemän ottelua, joista vain yhden kotikentällään.

Jos pääsee Happee otteluun hyvässä vireessä, aivan luokatonta ei ole OLS:nkaan tekeminen tämän vuoden puolella ollut. Seitsemässä ottelussa pistesaldo on karttunut 11 pisteellä, mutta kauneusvirheet Tiikereitä (0-4-johdon menetys) ja Welhoja (1-4-johdon menetys lopussa) vastaan ovat jättäneet jonkin verran jossiteltavaa ja vain yhden sarjapisteen noista otteluista.

OLS:n edellinen peli onkin juuri kahden viikon takaa Welhoja vastaan, kun taas Happee on päässyt maajoukkuetauon jälkeen jo tositoimiin, kun se kaatoi keskiviikkona Steelersin vieraskentällä.

Joukkueen parhaat pistemiehet eivät yllätä ketään, jos lempinimiin asiaa peilaa. Happeelta tahtipuikkoa on heiluttanut Peter ”pörssi” Kotilainen tehoin 26+27 ja OLS:n tasaisesta pistemiesten massasta nousee pilkahduksen verran muita ylemmäs Valte ”top5” Karvonen 11+15. Sen verran on eroa joukkueiden pelimiesten pistetahdeissa, että Kotilainen johtaisi OLS:n sisäistä pistepörssiä pelkillä maaleillaan tai pelkillä syötöilläänkin. Tarkkana saa siis olla keltasininen rykmentti lauantaina.