Vieraskiertua jatkuu Lahdessa ja Kuopiossa

OLS:n miesten kuuden ottelun vierasputki on edennyt puoliväliin. Classic, Tiikerit ja Indians-peleissä pistepotti on karttunut neljällä ja lisää saalista joukkue lähtee metsästään LASB:n ja Welhojen kotiluolista viikonloppuna. Vierasrupeama päättyy 13.2. Jyväskylässä Happeeta vastaan.

Atte Savolainen jätti pelihommat ainakin toistaiseksi tauolle ja hyppäsi täksi kaudeksi OLS:n valmennustiimiin Harri Naumasen avuksi. Savolaiselle pelireissut ovat tuttuja LNM:n riveistä, mutta miltä tällainen pidempi rupeama tuntuu. Joko takalistossa alkaa painaa bussikilometrien vaikutus?

”Onhan tämä mukavaa reissata joukkueen kanssa. Toki on tämä vähän erilaista kuin pelaajana. Tulee paljon etupenkissä valmentajien ja taustojen kanssa jauhettua, mutta toki vähän erilaista kuin sitten pelaajana tuolla takapenkissä. Mutta aina olen reissuista tykännyt.”

”Yllättävää kyllä, ettei Harrinkaan (Naumanen) juttuihin vielä kyllästynyt”, Savolainen nauraa.

Kuinka paljon valmennustiimi on yhdessä muun taustaryhmän kanssa panostanut siihen, että yhdessäolosta otettaisiin kaikki irti.

”Annettu mennä vähän enemmän omalla painollaan. Itse kokenut pelaajana tämän saman ja ei silloin tarvitsekaan mitään taikatemppuja ja erikoista, vaan kyllä se ryhmäytyminen tulee tuolla ihan itsestään pelaajien keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Toki kun tämä nykyajan teknologia mahdollistaa kätevästi videoiden katsomisen reissussakin, niin sitä on hyödynnetty pelillisiin asioihin”, Savolainen paljastaa.

Kolmesta edellisestä ottelusta OLS:n on tosiaan kerännyt neljä pistettä. Mukana jatkoaikapiste Classicilta, voitto Indiansista ja tappio Tiikereille. Missä OLS matkaa Savolaisen silmin pelillisesti ennen lauantain vieraspeliä sensaatiomaisesti jopa kotiedusta taistelevaa LASB:ia vastaan.

”Pitempään on näyttänyt pelillisesti ihan hyvältä. Nyt on löytynyt vielä sellaista tiettyä ilmettä tekemiseen, jota pärjääminen vaatii. Esim Indians pelissä se ilme ja henki kesti ne heikotkin hetken, joten ihan luottavaisin fiiliksin lähden viikonloppuun.”

Savolainen ehti edustaa lauantain vastustaja LASB:ia kahden kauden ajan. Miten Savolainen näkee tilanteen, onko LASB:n tämän kauden pärjääminen tullut yllätyksenä vai onko se vain luonnollista jatkumoa vuosien varrella tehdylle työlle?

”Toki joukkueessa on jonkin verran ollut vaihtuvuutta sen jälkeen, kun itse Lahdesta lähdin. Mutta on sitä joka vuosi odotettu, että milloin joukkue alkaa tekemään tulosta, kun siinä pudotuspeliviivan tuntumassa on kuitenkin keikuttu. Enemmän näen, että on ollut vain ajankysymys milloin Lahdessa alkaa tulla parempaa tulosta.”

No kuinka erityinen tämä ottelu entistä seuraa vastaan on?

”Kyllä tämä on peli muiden joukossa. Mutta tietysti todella mukava, jos ehtii näkemään vanhoja pelikavereita ja tuttuja ja heidän kanssaan vaihtamaan kuulumisia”, Savolainen päättää.

LASB-OLS-ottelua nähtävissä Ruutu Urheilun kautta kotijoukkueen fanikameralähetyksenä. Ottelu alkaa kello 17.