Siipirikkoinen OLS matkaa SPV:n kimppuun

OLS:n miesten vuosi 2021 alkaa pelien osalta lauantaina vierasottelulla Seinäjoen Peliveljiä vastaan. SPV on löytänyt viimeiseen kolmeen otteluunsa hyvän vireen. Joulun jälkeen ovat kaatuneet niin Welhot kuin TPS ja Classicille seinäjokiset taipuivat vasta jatkoajalla. Millaisia merkintöjä OLS:n päävalmentaja Harri Naumanen on nousukuntoisesta vastustajasta muistiinpanoihinsa tehnyt?

”SPV on löytänyt tasaiset kolme kenttää. Ja pelistä näkyy selkeys niin pallottomassa kuin pallollisessakin pelissä. Jokainen tietää mitä tehdä. Kurinalainen porukka”, Naumanen pudottelee.

Naumasen mukaan OLS lähtee haastamaan omalla pelillä, mutta tässä vaiheessa täytyy ottaa enemmän huomioon myös vastustajan vahvuuksia. SPV:n selkeä vahvuus löytyy tilanteenvaihdoista.

”Ja niissä meillä on ollut ongelmia. Se on osa-alue, jossa meidän täytyy parantaa”, Naumanen tietää.

OLS:n osalta alla on kaksi reilua tappiota, kun ensin Nokian KrP ja sitten Oilers kylvettivät keltasinisiä. Ennen noita kahta ottelua alla oli pitkä pelitauko ja tietyllä tapaa joukkue on jälleen saman haasteen edessä – pelituntuma on heikko.

”Tietysti treenaamisen osalta on nyt ollut rikkonainen pätkä edellisten pelin jälkeen, kun vietettiin siinä pitkät pyhät ja otettiin taukoa harjoittelustakin. Otteluohjelma ei sillä tavalla ole ollut meille nyt kovin suosiollinen, kun on tullut aika harvakseltaan otteluita. Viimeksi tauko näkyi pelissä melko huonolla tavalla. Nyt on yritetty palautella myös ihan perusasioita mieleen tällä viikolla”, Naumanen kertoo.

OLS:n kokoonpanossa nähtäneen tulevana viikonloppuna yksi liigadebytantti, kun farmijoukkue Rankoista Ankoista kokenut Mikko Mettovaara saapuu täydentämään rosteria. Tarvetta täydennykselle löytyi, sillä loukkaantumiset ja sairastelut ovat rokottaneet joukkuetta rankalla kädellä.

Pitkäaikaispotilaiden Valtteri Parviaisen, Otso Tornbergin, Matti Viitajylhän ja Veeti Lahtisen jatkoksi Matias Tiiran ja Anssi Välitalon kaudet näyttäisivät olevan tällä haavaa ohitse. Tiira kärsii eturistisidevammasta ja Välitalon nilkat vaativat useamman kuukauden kuntoutuksen. Lisäksi sivussa ovat armeijasta joukkueen mukaan palannut Riku Ruonakangas, Lauri Tiira, Kalle Keskitalo ja Niko Holappa.

Ottelu SPV:tä vastaan alkaa lauantaina kello 17. Ottelu on nähtävissä Ruutu+-palvelun kautta fanikameralähetyksenä.