Saarnio: Vastassa Classicin jälkeen yksi sarjan suurimmista suosikeista

Luistinseuran miehet matkustavat kauden ensimmäisiin F-Liigan vierasotteluihin tulevana viikonloppuna. Lauantaina joukkue saa vastaansa sarjan kahdella voitolla aloittaneen Esport Oilersin ja sunnuntaina puolestaan joukkue jatkaa Hämeenlinnaan, jossa kantona kaskessa on tähtihankinta Eero Kososen johdolla kauden väkevästi aloittanut Steelers.

OLS:n alkukausi ei ole tuonut pisteitä, mutta pelaajiston kommentoista on huokunut tietty levollisuus siihen, että peliesitykset ovat menossa haluttuun suuntaan. Mitä kaksi kotitappiota (Nokian KrP:lle ja Classicille) ovat sitten jättäneet joukkueen reppuun?

”Varmasti sen, että valittua pelitapaa pystytään toteuttamaan, muttei vielä kokonaisia pelejä. Mutta silloin, kun pystymme, niin voimme valitsemallamme lähestymistavalla hallita pelejä kovempiakin vastustajia vastaan”, OLS-kapteeni Mikko Saarnio arvioi.

Saarnion mukaan viikonloppuna on kaksi varsin erilaista haastetta ainakin ennakkoon.

”Oilers on kova joukkue ja Classicin jälkeen varmasti yksi sarjan suurimpia suosikkeja. Paljon taitoa ja peli on mennyt heillä eteenpäin vuosi vuodelta. Viime vuonna pelasimme kaks hyvää peliä Oilersia vastaan ja uskon, että nytkin tulee tiukkaa. Tapiola vanhana urheiluhallina mukava paikka pelata.”

”Oilers on vauhdikas ja taitava nippu, kova haaste siis meille, että pystymmekö ottamaan pelin hallintaamme. Sunnuntaina varmaan taas saamme pallonhallinnan luontevammin itselle, mutta silloin haaste on siinä, onnistummeko kääntämään sen maaleiksi”, Saarnio paaluttaa.

Lauantain vastustajan riveissä viilettää Saarniollekin kaksi varsin tuttua puolustajaa, kun OLS-lähtöiset Matias Veikkola ja Antti Suomela hääräävät joukkueen tehokolmikon (Justus ja Rasmus Kainulainen sekä Markus Markkola) alapuolella. Yhden maailmalle karanneen pojan OLS onnistui houkuttelemaan jo takaisin, kun Juho Sorri teki paluun keltasiniseen pelipaitaan. Millaisen lisän joukkue Sorrista saa kapteenin näkövinkkelistä?

”Erittäin mukava persoona ja hyvä pelimies. Kun pääsee kuntoon, niin uskon, että hänestä tulee olemaan meille iso apu”, Saarnio arvioi.

LA 3.10. Oilers – OLS klo 17.00
SU 4.10. Steelers – OLS klo 17.00

Molemmat ottelut ovat nähtävissä Ruutu+ -palvelun kautta kotijoukkueiden tuottamina fanikamera-lähetyksinä.