Roni Tuononen Welhoista OLS-maalille

Miesten edustusjoukkue on solminut 1+1 mallisen sopimuksen maalivahti Roni Tuonosen kanssa. Welhoissa 88 ottelun verran liigaa ja 63 ottelun verran divaria urallaan pelannut Tuononen halusi jatkaa pääsarjatasolla. Siirto tuli ajankohtaiseksi, kun Welhot putosi kauden päätteeksi divariin.

”Kyllä se F-liigan pelaaminen houkuttaa. Lisäksi on nyt kova halu kehittyä uudessa ympäristössä ja kokeilla uutta”, Tuononen perustelee.

Vuonna 1994 syntynyt maalivahti alkaa olemaan jo monella mittarilla nykyisten liigavahtien joukossa kokenutta kaartia. Siirto Welhoista Ouluun on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun hän  muuttaa pelaamisen perässä pois Kuopiosta.

Kuinka suurelta asialta tuntuu valmistautua muuttokuorman ajamiseen Kuopiosta Ouluun?

”Ei se ainakaan tässä vaiheessa tunnu hirveän isolta hypyltä. Jonkun verran olen ennakkoon kysellyt Oulussa asuneilta kavereilta asiasta ja sieltä on ainakin tullut signaalia, että Kuopiossa ja Oulussa  asumisessa on hyvin paljon samaa”, Tuononen naurahtaa.

Millaisen maalivahdin oululaiset sitten Tuonosesta saavat?

”No ainakin suhteellisen kokeneen jo ja olen osoittanut, että pystyn pärjäämään liigatasolla”, Tuononen näkee.

Tuononen on OLS:N lajivastaava Jani Lipsaselle tuttu Welhot-vuosilta. Lipsasen mukaan hän yritti houkutella Tuonosta mukaan jo vuosi sitten, mutta silloin maalivahti päätyi jäämään Kuopioon.

”Jos rehellisiä ollaan, niin olimme jo vähän asennoituneet menemään maalivahtikolmikolla Kivilompolo-Rantaniemi-Panuuma. Mahdollisuus saada Roni Ouluun tuli hieman yllättäen Welhojen putoamisen varmistuttua. Mutta meillä oli nuori maalivahtikolmikko, johon yhden kokeneemman ja liigassa tasonsa näyttäneen vahdin kiinnittäminen tuntui mahdollisuudelta, joka yksinkertaisesti piti käyttää”, Lipsanen perustelee.

Tuonosen sopimusjulkaisu oli kausikorttihaasteen välietappi kohti vonkaletta.

Mukaan vonkalejahtiin ja kausikorttihaasteeseen pääset täältä: KAUSIKORTTIHAASTE