Rankkaritappio EräViikingeille tiesi, että ensi viikonloppuun jäi panosta

Kupletin juoni oli illan F-Liigan OLS-EräViikingit-kamppailuun selvä. OLS varmistaisi varsinaisen peliajan voitolla sarjapaikkansa ennen Nurmon Jymy ja TPS-otteluita, kun taas ERVI kaipasi voiton varsinaiselle peliajalla ja SPV:n tappion Oilersille, että sen pudotuspeliunelma pysyisi hengissä.

Tällä kertaa kumpaakaan ei nähty, vaan ottelu venyi rankkareille, joissa ERVI nappasi kotimatkalle mukaan toisen sarjapisteen ja voiton lukemin 6-7 vl. (1-3, 3-2, 2-1, 0-0, 0-1).

Jännitystä ei ottelusta jäänyt uupumaan. Vaikka OLS meni kahden maalin iltaa viettäneen Kosti Lehdon osumalla 1-0-johtoon, oli EräViikingit ottelun alussa selvästi kuskinpaikalla. Varsinkin Jani Kukkolan johtama ykköskenttä kantoi suurta vastuuta ja saikin onnistumisia.

Yksi ottelun kulminaatiopisteistä nähtiin toisessa erässä, kun sekä Kukkola että Lauri Kapanen komennettiin ERVI:n 2-4-johdossa istumaan yhtäaikaisia kakkosia. OLS:n 5vs3-ylivoima oli heikkoa ja sen ensimmäisen minuutin paras paikka siunaantui Mika Moilasen upeasta esityöstä Tuomas Aholle, joka nosti pallon kuitenkin rystyltä yli puolityhjän OLS-maalin.

Keltasinisten valmennus reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän ja ilmeisesti aikalisällä kerrottiin, miten pallo saadaan pelattua Riku Ruonakankaalle hyvään vetosektoriin. Nuo ohjeistukset toimivat, kun Ruonakangas iski 3-4-kavennuksen ja vielä perään Joona Alatorvinen kanttasi 5vs4-ylivoimalla pelin tasoihin.

Toisella erätauolle mentiin ERVI:n 4-5-johdossa, kun Markus Salmen millimetrin tarkka sivallus ylivoimalla yllätti hienon ottelun OLS:n maalilla pelanneen Vinski Kivilompolon.

Kolmannessa erässä OLS:n parhaana palkittu Joona Alatorvinen (2+2)  iski taas ylivoimalla ja peli tasan 5-5. Moilasen upean yksilösuorituksen päätteeksi ERVI pääsi viimeiselle kympille 5-6-johdossa.

Jännitysnäytelmään kuuluen OLS iski pelin tasoihin Tuukka Kivioja (1+2) toimesta 5 minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

EräViikingit pääsi yrittämään voittomaalia ottelun viimeiset kaksi minuuttia ylivoimalla, kun OLS:lle tuomittiin jäähy väärästä vaihdosta.

Tällä kertaa tuurikaan ei ollut loppuhetkillä ERVI:n puolella ja Kivilompolo säästyi varsinaisen peliajan enemmiltä takaiskuilta tolppienkin avustuksella. Jatkoajalle venyminen tiesi, että EräViikinkien kausi päättyy runkosarjaan.

Rankkareilla nähtiinkin rennon letkeästi viimeistellyt ERVI, kun vuorotellen Lauri Kapanen, Tuomas Aho ja Tommi Rosendahl kävivät nöyryyttämässä yhtä OLS-sankareista, Vinski Kivilompoloa. Kun OLS:lta onnistuivat vain Olli Wikstedt ja Juho Sorri, tarkoitti se, että ERVI sai pitkälle kotimatkalleen lohdutuspisteen mukaansa, jolla tuskin pudotuspelihaaveen karistua suurta innostavaa vaikutusta.

OLS:n kausi jatkuu ensi viikonloppuna Nurmon Jymyä vastaan ja runkosarjan päätöskierroksella kohdataan OLS. Molemmat otteluista pelataan kotikentällä.

Illan tulosten myötä F-Liigan pudotuspelijoukkueet ovat selvillä ja selvää on käytännössä myös se, että Welhot putoaa kauden päätteeksi Divariin ja Nurmon Jymy karsii paikastaan. Jännitettävää jää vielä Steelersille, OLS:lle ja Tiikereille, joista yksi joutuu Jymyn kaveriksi karsintoihin.

Maalikooste sekä Alatorvisen, Kapasen ja OLS-luotsi Harri Naumasen haastattelut tulevat myöhemmin OLS:n youtubeen.