OLS matkaa haastamaan EräViikingit Vantaalle

Miesten MM-kotikisat lähestyvät kovaa vauhtia ja F-Liigaa pelataan enää reilun viikon ajan ennen taukoa. Samaan aikaan joukkueet ovat pian pelanneet puolet runkosarjasta. OLS on ehtinyt pelaamaan 11 ottelua, joista on kertynyt 20 pistettä. Sarjan ensimmäisellä puolikkaalla ovat kohtaamatta enää EräViikingit ja Nurmon Jymy.

Tuosta kaksikosta ensiksi mainitun OLS kohtaa lauantaina 13.11. Vantaan Energia Areenalla klo 17 alkaen.

Ennakkoa kirjoitettaessa EräViikingit on pelannut 9 ottelua, joista se on raapinut kasaan 15 pistettä ja tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Joukkue pelaa perjantai-iltana kotikentällään Nokian KrP:ta vastaan, joka voi muuttaa lähtökohtia lauantaille merkittävästi.

On kuitenkin selvää, että lauantaina pelataan jälleen isoista pisteistä. Sarjataulukkoa vilkaisemalla näyttää siltä, että pudotuspelipaikoista taistelee kiivaimmin yhdeksän joukkuetta. Sekä OLS että EräViikingit jäivät viime kaudella ilman pudotuspelipaikkaa ja molemmissa organisaatioissa tähän kauteen on ladattu odotukset korkeammalle.

OLS matkaa otteluun allaan jatkoaikavoitto LASB:sta. Nihkeä 4-3-voitto kotikentällä jätti kuitenkin paljon parannettavaa ja EräViikinkejä vastaan joukkue haluaa varmasti saada peliään jälleen paremmalle tasolle. Vieraissa OLS on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen vahva. Viidestä vierasottelusta on karttunut neljä voittoa. Ainoa tappio tuli rankkarien jälkeen Happeeta vastaan.

EräViikingit on ennen perjantain Nokia-ottelua hävinnyt kolmesta edellisestä liigakamppailustaan vain yhden. Senkin mestarisuosikki Classicille. Voitot irtosivat LASB:sta ja Oilersista. Alkuviikosta joukkue ehti hakea jatkopaikan Suomen Cupissa, joten joukkueella on meneillään tiivistahtinen pelirupeama.

Ervi joutuu lähtemään viikonlopun otteluihinsa ilman pelikiellosta kärsivää Jani Kukkolaa. Myös Lauri Kapanen on ollut viime aikoina sivussa joukkueensa vahvuudesta. Poissaolojen myötä alkukaudesta vähemmälle vastuulle jäänyt Juho Niinikoski on äitynyt kasvaneen vastuun myötä vahvaan vireeseen. Suomen Cupissa tuli tehot 3+2 ja Classicia ja LASBia vastaan pistesarake karttui yhteitehoilla 3+3. Ervin Tupla+ -paitaa kantaa Joakim Lund, joka on ennen Nokia-ottelu tehnyt 9 otteluun tehot 11+5.

OLS:n alkukauden tehokkain on ollut Joni-Arttu Sieppi. Seinäjoelta palannut ”vonkale” on iskenyt 11 pelaamassaan ottelussa tehot 13+3.

EräViikinkien ja OLS:n kohtaaminen on nähtävissä Ruutu Urheilun kautta.