KUUKAUDEN JUNIORI: Kasperi Lahdenkauppi

Illan pelissä kuukauden juniorin palkinnon pokannut Kasperi Lahdenkauppi C1-junioreista istuu katsomossa varmasti silmä tarkkana, sillä Classicin Eemeli Salinin karvauspeli on sellaista, josta pelaaja haluaa ottaa oppia.

Lahdenkaupin peliura alkoi pallopelikerhossa jo 3-vuotiaana. Muutama vuosi sitten seura vaihtui Kellon Lyönnistä keltasinisiin ja samalla hyökkääjän tontti keskeltä vasempaan laitaan. Nykyinen paikka tuntuu omimmalta.

”Olen nopea, minulla on hyvä veto ja pystyn tekemään maaleja”, hän erittelee tehtävään sopivia ominaisuuksiaan.

Salibandy on Lahdenkaupista tuntunut aina hauskimmalta lajilta. Satunnaiset motivaatio-ongelmatkin hän on selättänyt kovalla työnteolla.

”Tulin vain treeneihin ja yritin. Ikinä ei ole ollut vaihtoehto jäädä kokonaan pois. Tykkään salibandystä, koska se on nopea laji ja peleissä tapahtuu paljon.”

Kasperi Lahdenkauppi on ahkera työntekijä, joka ehtii moneen.

”Teen paljon töitä kentällä, hyökkään ja puolustan ja annan pelissä kaikkeni. Ja treeneissä sama. Tämän kauden olen pystynyt pelaamaan tasaisesti”, hän arvioi, miksi tuli valituksi kuukauden junioriksi.

Kellon Kiviniemessä asuva yhdeksäsluokkalainen elää aika paljon salibandyn ehdoilla ja arki rullaa treenien ja pelien määrittämässä aikataulussa. Maanantai on vapaapäivä, jolloin Lahdenkauppi ehtii tehdä muuta, kuten viettää aikaa kavereiden kanssa.

Kevyt harjoittelu ja höntsäpelaaminen ei häntä kiinnosta.

”Tulisi tylsää.”

Tavoitteellisen tekemisen päämäärät ovat pelaajalla selvillä.

”Miesten joukkueeseen kun pääsisi ja olisihan se siistiä maajoukkueessakin käydä.”

 

Teksti ja kuva: Tinja Huoviala