Kausarihaasteelle iloinen lopputulos

OLS:n kausarihaasteen tavoite naarata siirtomarkkinoilta haaviin SPV:n monivuotinen tehohyökkääjä Joni-Arttu Sieppi päättyi onnellisesti. OLS ja Sieppi ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

”Todella ison profiilin hankinta meille. Sieppi on kuitenkin pelaaja, joka on viime kaudella päässyt näyttämään taitojaan miesten maajoukkueen leirityksellä ja on osoittanut kuuluvansa koko F-Liigan vaarallisimpiin maalintekijöihin jo useamman kauden ajan”, OLS:n lajivastaava Jani Lipsanen kertoo.

Lipsasen mukaan siirron varmistumisen venyminen näin pitkälle oli monen tekijän summa.

”Jonska kulkee Oulussa reissupelaajana Rovaniemeltä ja se ei ole ihan helpoin mahdollinen yhtälö. Ei seuralle, joukkueelle, pelaajalle kuin pelaajan lähipiirillekään. Meidän piti ensinnäkin onnistua rakentamaan tästä sellainen kuvio, että kaikki osapuolet pystyvät tähän sitoutumaan sataprosenttisesti. Tässä yhtälössä ei voi korostaa kausarihaasteen merkitystä. Alkuun 500 kausarin haaste tuntui todella kovalta ja aivan ei siihen nyt päästy, mutta toisaalta kun tavoite oli noin korkealla, saimme tästä ison selkänojan siirrolle, vaikka vähän jäätiinkin siitä”, Lipsanen avaa.

Sieppi itse odottaa innolla paluuta Luistinseuraan.

”Hyvät fiilikset siirrosta. Kesän on päässyt treenaamaan kovaa ja paikat on pysyny kunnossa! Joukkuehan on nuorta potentiaalia täynnä ja vanhoja pelikavereitakin löytyy vielä joukkueesta, niin on ollut makiaa palata takas kotiin!”

Mikä ihme sai sitten vielä palaamaan vanhaan seuraan, vaikka majapaikka vaihtui Seinäjoelta Rovaniemelle?

”Lipsanen sai puhuttua ympäri ja tietysti ajatus siitä, että pääsee vielä jyräämään Oulussa, jossa pääsarjaura sai alkunsa kiehtoo kovasti.”

”Saatiin valmennuksen ja seurajohdon kanssa sovittua järkevä toimintamalli reissupelaajan arkeen, joten en mie sitä huonona asiana näe. Palo pelaamiseen on edelleen kova, ja luotan, että se kantaa hedelmää myös tulevalla kaudella. Oulussa on muutenki totuttu reissaamaan, niin tämähän menee samaan laariin. Eritoten odotan kaikkien aikojen huoltajan, eli Jussin kalajuttuja, ku niitä on täsä muutaman vuoden aikana jätetty pankkiin koko tulevan kauden ajaksi.”

Siepin siirron myötä OLS:n joukkueen tilanne tulevalle kaudelle näyttää valoisalta. Sopimusneuvottelut ovat kesken vielä Juho Sorrin kanssa, mutta pelaaja on harjoitellut koko kesän joukkueen mukana. Lisäksi OLS on tehnyt vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Mika Hirsikorven kanssa.

Niemelän Petrin ja Niko Holapan kanssa käydään vielä neuvotteluita. Molemmat ovat harjoitelleet joukkueen mukana. Lisäksi ringissä on yksi hieman yllättäen opiskeluiden myötä Ouluun muuttanut liigapelaaja”, Lipsanen paljastaa.

Viime kauden pelaajista Kalle Keskitalo ei tule jatkamaan pelejään OLS:n riveissä.

Julkaisuvideo