Jesper Hakola siirtyy Luistinseuraan

OLS:n miesten edustusjoukkue vahvistuu viime kaudella Sveitsin NLB:ssä Regazzi Verbano Unihockeyn riveissä pelanneelle Jesper Hakolalla. Iisalmen kasvatti ehti sopia siirrosta ensi kaudeksi Sveitsin pääsarjajoukkue UCH Waldkirch-St. Galleniin, joka on oululaisille tutumpi Tuukka Kiviojan ja Asla Veteläisen seurana. Pelaajasopimus kuitenkin purettiin ja Hakola teki keltasinisiin 2+1 mallisen sopimuksen.

Rightin laituri iski viime kaudella Verbanossa runkosarjan ja pudotuspelit mukaanlukien 25 ottelussa 29 maalia ja 14 syöttöpistettä. Kaudella 2020-21 Hakola edusti F-Liigassa SB Welhoja. Liigassa tehoja vuonna 2002 syntyneelle nuorukaiselle kertyi 20 otteluun 9+3.

”Kiva palata suomeen ja F-liigaan opettavaisen Sveitsin vuoden jälkeen. OLS vaikuttaa todella fiksulta seuralta ja hyvältä paikalta kehittyä ja ottaa seuraavia askeleita uralla. Odotan innolla että pääsen muuttamaan Ouluun ja treenaamaan jätkien kanssa”, Hakola tunnelmoi.

OLS:ssa Hakolasta odotetaan peluria, joka pystyy kehittymään ja auttamaan omalta osaltaan joukkuettakin ottamaan seuraavia askelia.

”Mielenkiintoinen nuori pelaaja. Uskoisin, että tämä meidän joukkue on juuri oikea paikka nostaa omaa potentiaaliaan ylemmäs. Odotan myös, että hän pystyy antamaan joukkueelle jotain uutta maustetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin”, OLS:n päävalmentajana jatkava Harri Naumanen iloitsee.

OLS:n joukkueen runko on kasassa, mutta muutaman pelaajan kanssa neuvottelut jatkosta ovat kesken. Uusimpina nimensä sopimuspapereihin iskivät Valte Karvonen, Riku Ruonakangas, Matias Tiira ja Mika Hirsikorpi. Päävalmentajana jatkaa hyvää työtä tehnyt Harri Naumanen.

”Sieltä puuttuu vielä isojakin nimiä viime kauden joukkueesta. Muutamien osalta on kyse asioista, joihin ei päästä vaikuttamaan ja jokusen kanssa hiotaan sopimusten yksityiskohtia kuntoon ja yritetään löytää yhteisymmärrys. Viime kauden kaltaista ilotulitusta siirtomarkkinoilla ei ole ollut nyt tarkoituskaan hakea, vaan ensisijaisesti rakentaa hyvän rungon päälle ja tarjota sopivasti tilaa nuorille pelaajille murtautua ryhmään mukaan. Viime kauden rungon ja omien juniorien ulkopuolelta tuskin enää tulee 1-2 mahdollista pelaaja enempää mukaan, vaikka kaikki menisi maaliinkin”, OLS:n lajivastaava Jani Lipsanen avaa tilannetta jo julkaistujen sopimusten taustalta.

Varmuudella OLS:n jättää Kosti Lehto, jonka pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

”Tässä ei ollut taustalla sen kummempaa draamaa kuin siviiliasioihin ja motivaatioon liittyvät tekijät. Harmittava menetys toki meille ja ratkaisu tuli hieman yllättäen joukkueen kasausta ajatellen, mutta välillä näitä tulee. Harmittaa toki, että samaan aikaan nuorista Kivelän Villellä menee todennäköisesti koko ensi kausi polvivammasta kuntoutuessa, kun nyt hänelle olisi tullut iso mahdollisuus ottaa isoakin roolia. Niin kuin sopimustilanteesta näkee, pakiston tilanne on tällä hetkellä eniten auki”, Lipsanen sanoo.

Sopimustilanne:

Maalivahdit:
Roni Tuononen
Vinski Kivilompolo
Riku Panuma
Iiro Rantaniemi

Puolustajat:
Olli Wikstedt
Eetu Ijäs
Olli-Matti Virrankari
Teemu Harle
Väinö Mertaniemi
Ville Kivelä

Hyökkääjät:
Anssi Välitalo
Olli Kinnunen
Aapo Rantaniemi
Valte Karvonen
Kimi Vänttilä
Joona Karjula
Luukas Hyvärinen
Riku Ruonakangas
Valtteri Parviainen
Jesper Hakola
Matias Tiira

OLS tarjoaa ensimmäiset 300 kausikorttia nyt hintaan 50 € (+Tiketin kulut). Tarjous on voimassa kesäkuun loppuun tai siihen asti, kun 300 kausikorttia on myyty.
Kausikortin pääset ostamaan vain tämän linkin kautta: KAUSIKORTTITARJOUS