Jatkoaikatappiolla piste mukaan Tampereelta

OLS:n miesten esitys Classicia vastaan vieraskentällä ei jättänyt kylmäksi, mutta pistesarake sillä karttui vain pisteen verran, kun kotijoukkueen Ville Lastikka naulasi jatkoajalla joukkueensa 5-4 (0-2, 2-1, 2-1, 1-0)-voittoon.

Ottelun OLS-hahmoja olivat hattutempun iskenyt Joona Alatorvinen, kaksi syöttöpistettä saalistanut Valte Karvonen sekä maalilla useampaan hienoon torjuntaan venynyt Vinski Kivilompolo.

OLS:n Harri Naumanen löysi pelistä parannettavaa, vaikka puolustuspelin parantuminen miellytti.

”Puolustaminen viisikkona – pallottomien puolustaminen oli parannusta alkukauteen. Pallolla pelin vieminen ja rytmittäminen täytyy olla parempaa huomenna”, Naumanen summasi.

OLS:n vaihtopenkki osoitti ottelun alusta asti, että joukkue on tullut taistelemaan pisteistä. Positiivista energiaa ja tunnetta haettiin pienistäkin onnistumisista äänekkäästi. Kuinka tietoista se oli?

”Joukkueena toimiminen ja hengen luominen ovat asioita, mistä on puhuttu kauden mittaan. Kyllä se täysin pelaajista itsestä lähtee. Tänään puolustaminen antoi siihen mahdollisuuksia. Sama täytyy huomenna kaivaa ja uskoisin kaikkien ymmärtävän sen, että itsestään se ei tapahdu”, Naumanen muistutti.

Alatorvisen lisäksi OLS:sta maalinteossa onnistui vuonna 2003 syntynyt sentteri Aapo Rantaniemi. Viime kauden päätöskamppailussa Oilersia vastaan liigauran avausmaalin iskeneelle pelurille osuma oli tämän kauden ensimmäinen. Nuorten arvokisapaikasta taistelevalla Rantaniemelle sattui otteluun hyvä tasonmittaus, kun peluutuksessa vastassa oli lähes koko pelin Nico Salon johtama Classicin ykkösviisikko.

”No tietenki, kun 5 majumiestä aikalailla kokoajan vastassa kentällä, niin se tekee pelistä paljon vaikeampaa. Mutta tuntui, että ihan hyvin pystyttiin pelaamaan niitä vastaan, vaikka saivat neljä maalia tehtyä meidän verkkoon”, Rantaniemi kertasi ottelun jälkeen.

Maalinteosta pelimies ei ole liiemmin stressannut.

”En erityisemmin paineita ole maalinteosta ottanut, vaikka tietenki se aina vähän mielessä on, että pitäis tehojakin alkaa tekemään, vaikka kokonaisuudessa pelit menneet ihan hyvin.”

Huomenna OLS kohtaa Tikkurilan Tiikerit. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 11 ja 12. Runkosarjan päätteeksi sijalle 12 sijoittunut joukkue joutuu putoamiskarsintoihin. Jaossa on siis isoja pisteitä.

”Huominen on tosi tärkeä peli, kun halutaan varmasti olla karsintarajan yläpuolella ja tavoitella pleijareita”, Rantaniemi alleviivaa.

Ottelua voit seurata Ruutu Urheilun kautta kello 17 alkaen.