ERILAISET PELAAJAPOLUT LIIGAAN: Matti Viitajylhä haki vauhtia alasarjoista

Joskus se vain vaatii enemmän. Enemmän jaksamista, enemmän treeniä, enemmän henkistä kanttia. Tämän tietää Matti Viitajylhä, jonka tie OLS:n liigakokoonpanoon on kulkenut eri joukkueiden ja sarjatasojen kautta.

22-vuotias Sanginjoelta kotoisin oleva hyökkääjä aloitti salibandyn 10-vuotiaana OLS:n Susissa ja Leijonaliigassa. B-juniorivuoden jälkeen tuli mietintätauko.

”En edes hakenut A-junioreihin, koska en uskonut, että pärjäisin tai saisin sellaista roolia, jota olisin halunnut. Intohimoa lajia kohtaan oli, muttei itseluottamusta”, Viitajylhä kertoo.

Tutusta joukkueesta osa jatkoi OLS:ssa ja muutama lopetti kokonaan. Kymmenkunta pelaajaa vaihtoi naapuriseuraan, kuten myös Matti.

”Pelasin yhden kauden Oulu Floorball Clubin miesten edustusjoukkueessa nelosdivaria. Se oli välivuosi ja mietin, jaksanko panostaa enää. Kauden aikana tuli kuitenkin selväksi, että pitää vielä koittaa pelata kovemmalla tasolla.”

Seuraavaksi hän lähti hakemaan pelipaikkaa Merikoski SBT:n kakkosdivariporukassa.

”Aluksi peliaika oli ison työn takana ja aika paljon tuli istuttua penkillä. Toisella kaudella sain jo enemmän peliaikaa ja vastuuta ja löytyi tulosvastuullinen kentällinen, johon omat vahvuudet sopi.”

Kolmas vuosi meni ykkösessä, johon Merikoski nousi viime kaudeksi.

Merikosken suuntaan lähtee kiitoksia silloiselle pelikaverille, ykköskentän sentterille Vesa Heikkiselle, joka tällä kaudella pelaa Limingan Niittomiehissä.

”Hän puski kovasti eteenpäin ja laittoi kovan vaatimustason meidän kentälle. Ei riittänyt, että oli joukkueen paras kenttä vaan piti olla sarjan paras”, Viitajylhä kiittää.

Alkanut kausi OLS:ssa on ollut Viitajylhän ensimmäinen liigassa. Tehopisteitä alkoi jo kertyä mukavasti (6+4), kunnes polvivamma pakotti hetkeksi sivuun. Toiveissa on, että paluu askiin tapahtuisi jo ensi viikolla.

”Peli on liigassa paljon vauhdikkaampaa ja on ollut positiivinen yllätys, millainen tempo ja ilmapiiri joukkueessa on ollut. On todella mukava mennä treeneihin joka kerta, kun samalla on treenit ja voi olla kavereiden kanssa.”

”Menestys ei välttämättä tule heti mutta pitää jaksaa kuitenkin painaa ja vaikka pelata välillä toisessa joukkueessa. Välillä joutuu vain tekemään töitä enemmän ja joskus täytyy lähteä pois omalta mukavuusalueelta. Oli iso steppi tulla OLS:iin ja uuteen joukkueeseen”, Viitajylhä muistaa tuoreeltaan.

Pelikuva: Ari Arola
Teksti ja kuva: Tinja Huoviala