ENNAKKO: Sarja-avaukseen keinoja etsimään

Miesten F-Liiga kausi starttaa sunnuntaina 19.9. OLS matkustaa avauskierroksella Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi.

Ennakkoasetelmat ovat ne, että Steelersin katsotaan heikentyneen kesän siirtomarkkinoilla, kun taas OLS sai pitkästä aikaa onnistuneen kesän pelaajarintamalla. Viime vuonna OLS oli vahva Steelersiä vastaan voittaen molemmat kamppailut. Hämeenlinnassa oululaiset latoivat peräti voittolukemat 7-14.

Ennakkosuosikin asetelma ei ole OLS:lle liigassa ja vieraskentälle jokapäivänen asetelma, mutta tällä kertaa sen kanssa täytyy pystyä elämään.

Ennakossa ääneen pääseen OLS:n päävalmentaja Harri Naumanen, joka perkaa lyhyesti kauteen valmistautumista, muuttunutta rinkiä ja tulevaa ottelua.

Miten valmistautuminen tulevaan liigakauteen on sujunut?

Valmistautuminen on sujunut ihan mukavasti. Pelaajat ovat pysyneet kohtuullisen terveinä ja kehitystä on tapahtunut kevään ja kesän aikana.

Tämä on sinulle toinen kausi OLS:n ja liigajoukkueen päävalmentajana. Miten kauteen valmistautuminen on eronnut debyyttikauteen verrattuna?

Ei oikeastaan suurta eroa valmistautumisessa omalta osalta. Toki suurin osa pelaajistosta on nyt tutumpi jo valmiiksi ja tietää mihin rooleihin he parhaiten soveltuvat. Toki minunkin pitäisi joka vuosi hieman viisaampi olla ja jotain oppinut menneestä vuodesta.

Millä mielin päävalmentaja katsoo tämän kauden joukkuetta? Rinki on laajempi kuin aiemmin, mitä haasteita tai mahdollisuuksia se tuo mukanaan valmentajan vinkkelistä?

Joukkue näyttää todella laadukkaalta ja motivoituneelta.

Iso rinki tuo tottakai omat haasteensa siltä osin, että osa pelaajista ei mahdu kokoonpanoon pelipäivinä. Se luonnollisesti turhauttaa ja luo haasteita henkisellä puolella. Jokainen haluaa pelata. Mutta toisaalta laaja ja laadukas rinki takaa sen, että meillä on mahdollisuus saada harjoituksista entistä laadukkaampia kun peliosuudet vastaavat pelivauhdiltaan normaalia liigapeliä. Jokainen joutuu aina puristamaan itsestään parasta irti jos haluaa voittaa treeneissä.

Sarja-avauksessa vastassa Steelers. Joukkueen päävalmentaja on vaihtunut ja sielläkin pelaajistossa muutoksia. Lisäksi harjoituspelejä on pelattu oikeastaan lähes kaikkien liigajoukkueiden toimesta melko vähän. Kuinka paljon avausottelussa pelisuunnitelmaa voi rakentaa vastustajaa ja sen heikkouksia/vahvuuksia miettien?

Joo, se on tosiaan pieni arvoitus tällä hetkellä, että millainen Steelers sieltä tulee vastaan. Paljon ei ole pystynyt tarkkailemaan tai analysoimaan vastustajaa. Kliseisesti täytyy vain keskittyä omaan tekemiseen ja olla valmis mukautumaan peliin, millainen siitä sitten tuleekaan.

Mitkä ovat avainasiat, että sunnuntaina ottelusta irtoaa oululaisittain positiivinen tulos?

Ehkäpä tuo on tosiaan se asia, missä täytyy onnistua sunnuntaina, eli mukautua ja oppia nopeasti mitä peli vaatii ja löytää ne keinot, millä saadaan peliä vietyä haluamaamme suuntaan.

STEELERS-OLS SUNNUNTAINA 19.9. KLO 17. RUUTU+ NÄYTTÄÄ OTTELUN SUORANA.