Classic vahvempi avausottelussa: ”Joukkue oli valmis pelaamaan”

Classicin ja OLS:n välinen puolivälieräsarja käynnistyi Classicin 1.kentän näytöksellä. Ville Lastikan johdolla Classic-viisikko teki kuusi maalia ja johdatti joukkuensa 6-2 (1-2, 3-0, 2-0)-voittoon.

”Aika pitkälti oli odotetun kaltainen ottelu. Tiedossa oli, että joudutaan pitkiäkin pätkiä olemaan ilman palloa. Niitä nyt tuli vähän liikaakin. Oma pallollinen jäi heikoksi”, perkasi OLS-valmentaja Harri Naumanen.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin Classic sai otetta pelivälineestä. Mitkä asiat tähän vaikuttivat?

”Mitä nopeasti tutkinut, niin joissain tilanteessa rakenteellisiakin ongelmia, mutta vähän enempi oli sitä, että oli liian kiire luoda maalipaikka hyökkäysalueella. Tehtiin pienen prosentin valintoja. Malttia pitäisi pystyä lisäämään.”

Edellisistä pudotuspeleistä oli Oulussa ehtinyt tovi vierähtää ja moni pääsi tekemään nyt debyyttinsä kevään peleissä. Näkyikö se joukkueessa miten?

”Tuntui, että osa pääsi nyt parempaan tunnetilaan ja sitä kautta pystyivät nostamaan pelinsä tasoa runkosarjasta. Jännitys oli kohdillaan ja ei missään nimessä voida mennä minkään jännityksen taakse – joukkue oli valmis pelaamaan”, Naumanen kehuu.

Joukkue jäi ottelun jälkeen yöksi Jyväskylään ja palaa tänään Ouluun. Millaisia asioita huomiselle ehtii käydä läpi joukkueen kanssa, että huomenna yleisöä pullisteleva Kastelli näkee voittoisan OLS:n?

”Käydään vähän tunnetiloja kentältä läpi, että pystyttäisiin sitä kautta vaikuttamaan valintoihin, joita tehdään.”

”Annoimme ensimmäisessä ottelussa liian helpolla avaimet Classicin ykköselle. Nyt heidät täytyy ainakin pistää näkemään vähän vaivaa, jos haluavat maalipaikoille päästä”, Naumanen tiivistää.