Antti Niemisen pääsarjaura toistaiseksi paketissa

Oulun Luistinseuraa peräti vuodesta 1997 asti edustaneen Antti Niemisen ura salibandyn pääsarjatasolla jää toistaiseksi tauolle.

”Yritin vielä huhtikuun aikana tehdä kovillakin tehoilla treenejä, mutta ei siitä tullut mitään. Kroppa ei kestä tällä hetkellä. Siihen päälle kun laittaa lisääntyneet kiireet töissä, tämä päätös tuntui tässä hetkessä ainoalta järkevältä”, Nieminen maalaa ratkaisuaan.

Niemisen mukana OLS:n edustusjoukkueesta poistuu aimo annos pallollista osaamista ja peliälyä. Lisäksi ”Pendo” on toiminut joukkueensa kapteenistossa, joten lovi sekä peli- että harjoitusarkeen jää varmasti.

”Olemme kuitenkin joukkueena nyt jämähtäneet neljän viime vuoden aikana samoille sijoille ja oma rooli on ollut joukkueissa aina suhteellisen iso. Koen ehkä myös niin, että nyt on muiden aika saada mahdollisuus viedä joukkuetta uudella tasolle”, Nieminen pohtii.

Vaikka päätös on Niemisen mukaan kypsynyt pitkään, tuli lopullisen ratkaisun myötä mukanaan myös kaiho.

”Joukkueessa on sellaisia pelaajia, jotka olen tuntenut ihan muksusta asti. Isoin ikävä jää sitä, että on päässyt hyvien tyyppien kanssa touhuamaa päivittäin.”

Vaikka puheissa on haikeutta, ei Niemiseltä saada lopullista lopettamispäätöstä. Pelitkin varmasti jatkuvat tulevalla kaudella, mutta hieman kevyemmässä ympäristössä.

”Ei koskaan kannata sanoa, ettei enää koskaan”, Nieminen vastaa, kun kysytään onko paluu tulevaisuudessa pääsarjaankin mahdollinen

OLS haluaa tässä vaiheessa kiittää Niemistä kaikesta, mitä hän on seuran eteen vuosien varrella tehnyt. Ensin lahjakkaana jalkapallojuniorina ja myöhemmin salibandyssa johtavana aikuispelaajana. Myös Niemiseltä lähtee iso kiitos seuraväelle.

”Eihän tässä voi muuta kuin kiittää kovasti. Kaikkia niitä, jotka ovat mukana uralla tulleet eri rooleissa. Ja niitä, jotka ovat käyneet peleissä kannustamassa. Se on ollut iso voimavara.”

Lue erilaiset pelaajapolut liigaan-juttu Niemisestä.