Futaajan kotiläksypaketti

 

HUOM! Välttele koronaepidemian aikana lähikontakteja myös omatoimiharjoituksia tehdessäsi! Kevään edetessä tekonurmilla saattaa olla paljon porukkaa. Mene mukaan vain, jos pystyt pitämään riittävät etäisyydet muihin ihmisiin. Ohjattuja harjoituksia emme pidä toistaiseksi ollenkaan. OLS Kotiläksypaketin idea:
 
Tämän kotiläksypaketin tarkoituksena on antaa nuorille (ja vähän vanhemmillekin) jalkapalloilijoille selkeitä malleja omaehtoiseen harjoitteluun. Lisäksi kaikki eri osioiden liikkeet on laitettu järjestykseen tason mukaan (taso 1 = helpoin jne.).
 
Jokaisessa osiossa on neljästä kuuteen tasoa ja jokainen taso pitää sisällään kolmesta neljään harjoitetta. Pelaajan tavoitteena on tietysti päästä kaikki tasot kokonaisuudessaan läpi. Kaikkien tasojen läpäiseminen ei kuitenkaan tarkoita, että pelaaja on valmis vaan liikkeet on hiottava siten, että ne tulevat "selkäytimestä". Lisäksi taitoharjoittelu on asia, jonka tärkeyttä ei koskaan voi korostaa liikaa.
 
Kotiläksypaketti on oiva väline myös valmentajille. Harjoitteita voi tehdä joukkueharjoituksissa ja pelaajia voidaan "kuulustella" harjoitusten yhteydessä kotiläksyjen edistymisessä. Edistyneimpiä ja ennen kaikkea kehittyneimpiä pelaajia on hyvä myös palkita.
 
Valmentaja voi tulostaa jokaiselle pelaajalleen myös taitokortin, jonka avulla pelaajien edistymistä voidaan seurata. Taitokorttiin tehdään merkinnät ainoastaan valmentajan toimesta.
 
Kotiläksypaketti koostuu viidestä eri osiosta
 
Pallokontrolli:
Pallon hallitseminen ja liikuttelu maata vasten
 
 
Kääntymiset:
Erilaisia ja eriasteisia käännöksiä kaikilla jalkojen osilla
 
 
Harhautukset:
Yksinkertaisista perusharhautuksista aina vaikeimpiin "veiveihin" asti.
 
 
Eka tatsi:
Sisältää erilaisia harjoitteita ensimmäisen kosketuksen kehittämiseksi.
 
 
Ponnauttelu:
Sisältää opastuksen ponnauttelun ja futistenniksen kehittelyyn sekä erilaisia ponnautteluharjoitteita.