Aluejoukkueiden Toimintaopas

Joukkueet nimetään sen alueen mukaan, miltä alueelta pelaajat pääsääntöisesti ovat eli esim. OLS -12 Etelä tai OLS -12 Pohjoinen

POHJOINEN

esim. Ritaharju, Pateniemi, Herukka, Rajakylä, Kaijonharju, Kuivasjärvi, Linnanmaa, Syynimaa

KESKUSTA

esim. Keskusta, Tuira, Toppila, Puolivälikangas, Heinäpää, Raksila, Limingantulli, Myllytulli

ITÄ

esim. Hiukkavaaran alue, Hintta, Myllyoja, Värttö, Korvensuora, Talvikangas, Kastelli, Kaukovainio

ETELÄ

esim. Metsokangas, Kaakkuri, Kiviniemi, Oulunlahti, Maikkula, Iinatti, Mäntyläi

Joukkueiden harjoitukset ovat pääasiassa Heinäpään jalkapallohallilla ja Garam Masala Areenalla sekä mahdollisesti osittain koulujen saleissa.

Toimintakausi kestää marraskuun alusta seuraavan vuoden syyskuun lopulle. Toimintaa on kauden aikana noin 10 kuukautta. Taukoa pidetään pääsääntöisesti joulun, uudenvuoden, talviloman ja pääsiäisen aikaan sekä kesäloman aikana joukkueen oman aikataulun mukaan. Joukkueet voivat itse päättää muista tauoista.

ALUEJOUKKUEIDEN TOIMINTA

 

Aluejoukkueiden toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jalkapallon harrastaminen matalalla kynnyksellä kohti omia tavoitteita.


TOIMISTON VASTUUHENKILÖ

 

Aluejoukkueiden toiminnasta vastaavat toimistolla:
Valmennuspäällikkö Ari Seppälä
Junioripäällikkö Ville Laukka


PELAAJAKIERTO

 

Aluejoukkueiden pelaajilla on tietyin väliajoin mahdollisuus käydä edustusjoukkueiden harjoituksissa.


TOIMINTAKAUSI

 

Kausi on jaettu kahteen jaksoon. Kauden aloitusjakso on marras-huhtikuu. Marras-huhtikuun harjoittelu tapahtuu jalkapallohalleissa (Heinäpään jalkapallohalli ja Garam Masala Areena) ja mahdollisesti osittain koulujen saleissa. Koulujen saleissa tapahtuva harjoittelu pyritään saamaan mahdollisimman lähelle kotia.

Tavoite on, että Aluejoukkueet harjoittelevat jalkapallohallissa vähintään kaksi kertaa viikossa marras-huhtikuussa. Joukkueiden tulee tiedostaa, että kokokentän peli- ja harjoitusvuoroja ei ole juurikaan mahdollista osoittaa joukkueille talvikauden aikana.

Edellisen kauden joukkueet aloittavat toimintansa marraskuussa ja tarvittaessa rekrytään uusia pelaajia joukkueisiin.

Toinen jakso on touko-syyskuu, jolloin toiminta siirtyy sisätiloista ulkokentille ja pelitapahtumat tulevat mukaan toimintaan.

Kesäaikana on joukkueiden mahdollista saada myös koko kentän vuoroja, kun ulkokentät ovat käytössä.

 


ILMOITTAUTUMINEN

 

Aluejoukkueiden kausi alkaa marraskuussa, jolloin edellisen kauden ryhmät ovat jo toiminnassa. Edellisen kauden pelaajien ilmoittautuminen vanhoihin ryhmiin avataan myClubin kautta siten, että ryhmät pääsevät käynnistämään kautensa jo marraskuun alussa.

Uusien pelaajien ilmoittautuminen käynnistyy heti, kun edellisen kauden pelaajat ovat saaneet tarpeeksi aikaa vahvistaa osallistumisensa myös seuraavalle kaudelle. Vanhoilla pelaajilla on siis etuoikeus osallistua oman joukkueensa toimintaan myös seuraavan kauden osalta.

Vanhojen pelaajien ilmoittautumisen jälkeen, avataan ilmoittautuminen myös uusille pelaajille. Vanhojen joukkueiden pelaajamäärät tulee olla selvillä, jotta tiedetään, onko joukkueissa vapaita paikkoja uusille pelaajille.
Uudet pelaajat ilmoittautuvat ensin alueille (pohjoinen, keskusta, itä ja etelä). Uusille pelaajille osoitetaan sen jälkeen joukkue, johon he voivat liittyä.


myClub

 

Ilmoittautuminen joukkueisiin tapahtuu myClubin kautta. MyClub on mm. tapahtumakalenteri, harjoituspäiväkirja ja laskutus- sekä infokanava.

OHJEET myClubiin

Apin lataaminen onnistuu helposti ja edellytämme kaikilta myClubin käyttöä toiminnassamme. MyClubin kautta ilmoittaudutaan niin harjoituksiin kuin muihinkin tapahtumiin.

Kun olette saaneet tunnukset, ladatkaa appi omaan puhelimeen. MyClubin kautta näette oman ryhmänne tapahtumakalenterin, pääsette ilmoittautumaan tapahtumiin, saatte tietoa joukkueen toiminnasta jne. MyClubissa näet myös omat laskusi.

Jokaisen tulee ilmoittautua harjoituksiin hyvissä ajoin apin kautta, jotta ohjaajat pystyvät suunnittelemaan harjoitukset mahdollisimman hyvin.

MyClubin käyttö on helppoa. Avaamalla apin eteen avautuu tapahtumakalenteri tai -lista. Jos olette ilmoittautuneet tapahtumiin, mukana -sivulla näkyy teidän ilmoittautumisenne. Omat -sivulla näkyy teidän oman ryhmän kaikki tapahtumat ja muut -sivulla löytyy seuran kaikki tapahtumat, joihin voit ilmoittautua mukaan.

Klikkaamalla tapahtumaa, pääsee valitsemaan in tai out - tämä on hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen seuraavia tapahtumia. Suosittelemme ilmoittautumaan niin moneen tapahtumaan kerralla, kuin vain pystyy ennakoimaan.

 


TOIMINTAMAKSU

 

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee lasku toimintamaksusta.
Maksun voi halutessaan maksaa kahdessa erässä.

1. erä 50% kausimaksusta, laskun eräpäivään mennessä
2. erä 50% kausimaksusta, harrastevastaavan ilmoittaman ja myClubin laskussa näkyvän eräpäivän mukaan.

Kahdessa erässä maksaessa, ole yhteydessä jalkapallon harrastevastaavaan: jalkapallo@ols.fi


MAKSUT

- 2007-2008 -syntyneet 360€ / ei peliasua, ei lisenssi+vakuutus
- 2009-2012 -syntyneet 360€ / ei peliasua

Pelipassi ostetaan palloliiton sivujen kautta täältä. Olkaa tarkkana tietojen täyttämisen yhteydessä.

Mikäli OLS jalkapallon toiminnassa on mukana samasta perheestä useampi lapsi, tulee yhden lapsen maksu suorittaa täysimääräisenä ja sen jälkeen seuraavista lapsista voi vähentää sisaralennusta 25€/lapsi. Maksut porrastuvat sitä mukaan, kun pelaajat vanhenevat ja joukkueen toiminta muuttuu.

 

TOIMINTAMAKSUN SISÄLTÖ

Toimintamaksu kattaa koko jalkapallokauden. Maksuun sisältyy joukkueen harjoitustoiminta hallivuoroineen, vakuutus ja lisenssi (2009-2012 syntyneille), joukkueen harjoitusvarustepaketti, valmentajien ja taustahenkilöiden korvaukset, valmentajakoulutukset ja seuran Aluejoukkueista vastaavien työntekijöiden työpanos.

Muutosta edellisiin kausiin on siinä, että 2007-2008 syntyneiden kausimaksuun ei sisälly lisenssiä eikä vakuutusta, vaan ne tulee jokaisen pelaajan huolehtia itse.
Joukkueen taustahenkilöiden tulee huolehtia siitä, että lisenssi ja vakuutus on otettuna kaikille pelaajille.

2007-2008 syntyneiden vakuutuksen maksuosuus on suuri.
Kannatta kysyä lisenssivakuutuksen korvaavaa henkilökohtaista tapaturmavakuutusta. Monella pelaajalla on tämmöinen vakuutus ja seuran on näissä tapauksissa turha ottaa päällekkäistä vakuutusta.

Seuralla on olemassa ryhmävakuutus, joka kattaa tietyt tapaturmat, mutta se ei korvaa esim. ottelutapahtumissa sattuneita loukkaantumisia.

Seura ottaa pelaajille (2009-2012 syntyneet) henkilökohtaisen lisenssin ja vakuutuksen, kun toimintamaksu on maksettu.

Sisällöllinen muutos on myös siinä, että Aluejoukkueen toimintamaksuun ei sisälly jatkossa pelipaita ja pelishortsit tai muu seuratuote. Nämä joukkueet voivat hankkia tarpeiden mukaan. Joukkueet voivat myöskin painaa peliasuun omia yhteistyökumppaneiden logoja. Seuran kumppanuudet kattavat vain Kaupunginsarjan joukkueet. Aluejoukkueet hankkivat vaatteet itsenäisesti ja huolehtivat asujen painatuksista.

Toimintamaksussa Aluejoukkueet maksavat seuran hallivuoroista. Seuran osoittamista hallivuoroista ei tule joukkueille lisäkustannuksia.

Seura maksaa Aluejoukkueen osallistumismaksun piirisarjaan – joukkueet maksavat puolestaan itse piirisarjan tuomarimaksut.
Mikäli joukkue ei osallistu piirisarjaan, korvataan sille piirisarjan osallistumismaksun suuruinen määrä, jonka se voi käyttää vapaavalintaisesti muihin turnauksiin tai sarjoihin.

Joukkueet voivat osallistua kauden aikana myös muihin turnauksiin ja peleihin. Nämä ovat joukkueille omakustanteisia tapahtumia.

Seuralla on tarjota joukkueille rajallinen määrä hallivuoroja.
Ns. koko kentän vuoroja ei ole juurikaan tarjolla. Joukkueet voivat hankkia näitä vuoroja omakustanteisesti omien vuorojensa lisäksi. Viikonloppuisin on mm. Garam Masala Areenalla vapaita vuoroja.

 


JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT

 

Valmentajat ja apuvalmentajat vastaavat harjoitusten sisällöstä ja läpiviennistä sekä joukkueen pelitapahtumista.
Lisäksi on muita tärkeitä tehtäviä. Näitä tehtäviä varten tarvitaan taustahenkilöitä eli esim. joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, varustevastaava, somevastaava - näiden taustahenkilöiden määrää joukkueessa ei ole erikseen määritelty.

Joukkueeseen kuuluu, sen pelaajamäärästä ja toiminnan laajuudesta riippuen eri määrä valmentajia ja apuvalmentajia sekä taustahenkilöitä. Joukkueen taustahenkilöt jakavat joukkueen tehtävät keskenään - tyypillisimpiä joukkueen tehtäviä valmennustoiminnan lisäksi ovat:

  • peliasujen ja muiden vaatteiden tilaamisesta, noudosta ja painatuksesta vastaaminen
  • informaation välittäminen vanhemmille
  • ilmoittautumiset turnauksiin ja sarjoihin
  • mahdollisten pelimatkoihin liittyvien asioiden hoitaminen
  • joukkueen nettisivujen informaation ajantasaisuuden ylläpito
  • mahdollisten somepäivitysten ja niiden sisältöjen ylläpito - joukkueen toiminnan tiedon jakaminen seuran someen
  • joukkueen talousasioista huolehtiminen
  • huolehtia lisenssin ja vakuutuksen voimassa olo 2007-2008 syntyneiden osalta


VALMENTAJIEN JA TOIMIHENKILÖIDEN KORVAUKSET

 

Valmentajille ja mahdollisille taustahenkilöille maksetaan korvaus joukkueen toiminnassa mukana olemisesta. Korvaus maksetaan joko joukkueen toiminnasta aiheutuneina kilometrikorvauksina verohallinnon ohjeiden mukaisesti tai ostolupana, jonka voi käyttää toimintaan liittyviin ostoihin seuran urheilupuolen yhteistyökumppanin kautta. Korvaus maksetaan, kun toimintamaksu on maksettu.

Aluejoukkueiden toiminta vaatii joukkueelle omat taustahenkilönsä.
Kun henkilöitä on tarpeeksi, ei kenenkään työkuorma muodostu liian suureksi. OLS-toimiston työntekijät auttavat joukkuetta käytännön asioiden huolehtimisessa.

Vastuuvalmentajat: yhden toimintamaksun suuruinen korvaus
Apuvalmentajat ja taustahenkilöt: puolikkaan toimintamaksun suuruinen korvaus

Joukkueen valmentajien ja taustahenkilöiden korvausten kokonaismäärän maksimitaso muodostuu joukkueen pelaajamäärän mukaan. Jokaista seitsemää pelaajaa kohden seura maksaa toimijoille yhden toimintamaksun suuruisen korvauksen.

Joukkueen taustahenkilöt voivat myös sopia korvauksesta keskenään esimerkiksi jakamalla kokonaissumman keskenään tasaisesti. Tästä tulee olla yhteydessä erikseen harrastevastaavaan sähköpostitse: jalkapallo (at) ols.fi

Jos joukkueella on ns. ulkopuolisia valmentajia, tekee seura heidän kanssaan erillisen sopimuksen.

 


HARJOITTELU

 

Aluejoukkueet harjoittelevat keskimäärin 3 kertaa / viikko ja toiminta on ympärivuotista. Aluevastaava auttaa valmentajia kausi-sekä harjoitussuunnitelmissa.

Talvisin harjoittelu tapahtuu Heinäpään hallissa, Garam Masala hallissa sekä liikuntasaleissa. Joukkueet saavat myös varata itselleen muista paikoista itselleen harjoitusvuoroja (esim. Heinäpään tekonurmi).

 


OMA PANKKITILI

 

Aluejoukkueiden toiminta on jo taloudellisesti sen luontoista, että joukkueille avataan oma pankkitili. Pankkitiliin on mahdollista liittää myös pankkikortti, joka helpottaa asioiden hoitoa.
Tämä koskee varsinkin joukkueita, jotka osallistuvat piirisarjaan.

Pankkitilistä vastaa joukkueelle valittava rahastonhoitaja. Seura avaa joukkueelle pankkitilin ja opastaa rahastonhoitajaa tehtävässään.