Kimmo Vuolteenaho Palloliiton Pohjois-Suomen vuoden lasten valmentaja!

Välittävä, vaativa, tunnollinen, suunnitelmallinen, osaava. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, kun puhutaan vuoden lasten valmentajasta Kimmo Vuolteenahosta. Kausi 2022 on Kimmolle jo 25. vuosi valmentajana OLSissa! Tähän jos lisätään vuoden pelaajana junioripolulta, niin Kimmo on edustanut tätä hienoa seuraa jo yli 30 vuotta!

Välillä Fortum Tutorina, valmentajakouluttajana, kaupunkisarja valmentajana ja tällä hetkellä Kimmon valmennuksesta saa nauttia 2011 syntyneiden kilpajoukkue, jonka vastuuvalmentajana Kimmo toimii.

Kimmon välittävä ja vaativa valmennus näkyy, kun seuraa häntä hetken kentällä. Olosuhteet on luotu sellaiseksi, että onnistumisia tulee kaikille, mutta myös virheet on sallittuja. Jatkuva kommunikointi niin pelaajien, valmentajien kuin vanhempienkin suuntaan toimii totutun rauhallisesti josta, huokuu kokemus.

”No mitä pitkän valmennusuran aikana olen sitten nähnyt ja kokenut. Päällimmäisenä tulee mieleen lasten ja nuorten ilo ja palo harrastaa lajia, mistä saa itsekin valmentajana kipinää tekemiseen. Moni nuori valmentamani pelaaja on ehtinyt kasvaa aikuiseksi, osa on edelleen lajin parissa ja osa siirtynyt sivuun keskittyen opintoihin ja työelämään. Ehkä hienointa on ollut kuulla, että valmentamilleni pelaajille on syntynyt pitkäaikaisia ystävyyssuhteita, jotka ovat kestäneet sieltä lapsuusvuosista aina aikuisikään asti.

Valmennuksellisesti on tullut nähtyä niin hienoa menestystä kuin myös hieman vaikeampia aikoja. Henkilökohtaisesti on paljon varmasti tehnyt oikeita asioita kuten myös virheitä ja joitakin asioita on myös jäänyt tekemättä. Mitään ei tarvitse kuitenkaan katua vaan kulloinkin on tullut tehtyä sen hetkisillä tiedoilla ja osaamisella parhaaksi nähtyjä ratkaisuja. Ajan myötä valmennukselliset linjat ovat hakeneet paikkaansa ja vahvimpana menestyksen tekijänä on noussut esille onnellisuus. Ilman sitä ei tänä päivänä saa millään osa-alueella parasta tekemistä kenestäkään irti.”

Oikein paljon onnea valinnasta vuoden lasten valmentaja Kimmo Vuolteenaho ja toivottavasti saamme nauttia sinun valmentamisestasi vielä pitkää!