OLS ja AC Oulu solmivat merkittävän yhteistyösopimuksen

Oulun Luistinseura ja AC Oulu ovat solmineet uuden yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on entistä vahvempi ja selkeämpi pelaajaputki Oulun alueen tavoitteellisille junioripelaajille. 

Vastikään yhteisen jalkapallohallihankkeen rakennustyöt aloittaneet seurat solmivat uuden sopimuksen lähes vuoden kestäneiden neuvottelujen päätteeksi.

OLS on yksi neljästä AC Oulun perustajaseurasta OTP:n, OPS:n ja Tervareiden lisäksi. OLS:n ja AC Oulun yhteistyö on ollut erittäin tiivistä jo vuosikymmenen ajan, mutta uuden sopimuksen myötä yhteistyö tiivistyy entisestään uuden vastuunjaon myötä.

Tällä hetkellä OLS:n hallinnassa olevat joukkueet B-junioreiden SM-sarjassa ja Kakkosessa toimivat kaudesta 2021 alkaen seurojen yhteisjoukkueina. Sarjapaikat säilyvät OLS:n hallussa, mutta toiminnasta vastaa jatkossa AC Oulu Oy.

– Tämä on todella merkittävä sopimus. OLS panostaa jatkossa entistä enemmän resursseja pelaajaputken alkupäähän, kun me otamme taas vahvemmin haltuun loppupäätä eli vaihetta B-junioreista ylöspäin. Molemmat seurat haluavat panostaa rakentuvien olosuhteiden lisäksi ammattitaitoiseen valmennukseen – nämä asiat mahdollistavat entistä paremman pelaajatuotannon Oulun alueella, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Kyse on ennen kaikkea resurssien keskittämisestä ja seuran roolin löytymisestä.

– Meidän vahvuutemme on ennen kaikkea junioritoiminnassa, kun AC Oulun vahvuus on puolestaan vanhemmissa ikäluokissa. Meidän täytyy olla houkutteleva vaihtoehto kaikille alueen ja jopa koko Suomen pelaajille. Siinä toki riittää työtä tehtäväksi, mutta uusi sopimus antaa meille mahdollisuuksia kehittyä siinä roolissa, jonka haluamme kantaa, OLS:n seurajohtaja Samuli Niskanen jatkaa.

Kahden seuran välinen yhteistyö ei missään nimessä sulje poissa muita seuroja.

– Meillä on neuvotteluja käynnissä myös muiden alueen seurojen kanssa. Lähtökohdan tulee olla se, että jokainen seura tietää oman roolinsa ja vahvistaa sitä. Näin parhaat pelaajat ohjataan sopivassa vaiheessa eteenpäin ja lopputuloksena on toivottavasti entistä enemmän oululaisia huippupelaajia, Heikkinen ja Niskanen toteavat loppuun.

OLS:n ja AC Oulun sopimus kaudesta 2021 alkaen:

  • OLS ry vastaa omasta toiminnasta C-junioreihin saakka
  • AC Oulu Oy vastaa edelleen edustusjoukkueen toiminnasta
  • Yhteiset joukkueet B-junioreissa ja Miesten Kakkosessa ja Kolmosessa
  • Yhteisten joukkueiden hallinnointi AC Oulu Oy:llä
  • Yhteisten joukkueiden sarjapaikat OLS ry:llä (pl. Kolmosen sarjapaikka)
  • Jokaiselle OLS:n ja muiden yhteistyöseurojen pelaajille ilmainen sisäänpääsy AC Oulun sarjaotteluihin
  • Tiivis yhteistyö valmennuksen kesken, tietoa jaetaan avoimesti kaikille yhteistyöseuroille
  • Tiivis yhteistyö ottelutapahtumien ja markkinoinnin osalta
  • Osapuolet hyväksyvät roolinsa kokonaisuudessa
  • Sopimus on määräaikainen kauden 2023 loppuun saakka, jonka jälkeen sopimusta tarkistetaan