OLS:n ja AC Oulun yhteistyö Oulunsalon Pallon kanssa tiivistyy

Oulunsalon Pallo liittyy Oulun Luistinseuran ja AC Oulun sateenvarjon alle uunituoreen yhteistyösopimuksen turvin.

Oulun Luistinseura ja AC Oulun solmivat heinäkuussa merkittävän yhteistyösopimuksen. Syksyn aikana käytyjen neuvottelun jälkeen, Oulunsalon Pallo liittyy yhteistyön piiriin.

Yhteistyön tarkoituksena on ennen kaikkea pelaajaputken ja valmennusosaaminen vahvistaminen. Osapuolet ovat sitoutuneet järjestämään toimintansa siten, että kaikille pelaajille pyritään löytämään kehittymisen ja oman motivaation kannalta paras mahdollinen ympäristö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että OsPa-kasvateilla on mahdollisuus edetä Oulun Luistinseuran kautta kohti AC Oulun joukkueita. Pelaajaliikennettä voi tapahtua luonnollisesti myös toiseen suuntaan – kaikkea tekemistä ohjaa yksilön kehittyminen.

– Konkreettisesti valmennusosaamisen kehittäminen seurojen välillä tarkoittaa, että valmentajat voivat osallistua järjestettäviin koulutuksiin, säännöllisin väliajoin pidettäviin jaksopalavereihin ja yhteistyöhön kenttävalmennuksen osalta. Pitkällä tähtäimellä seurojen tavoitteena on kehittää yhä osaavampia valmentajia. Yksittäinen pelaaja voi osallistua yhteistyön myötä toisen seuran harjoituksiin ja peleihin. Tämä yhteistyösopimus tarjoaa pelaajille useita erilaisia ja yksilöllisiä vaihtoehtoja, OLS:n valmennuspäällikkö Janne Keto esittää.

– AC Oulun yhteistyösopimus OLS:n kanssa on merkittävä askel vahvemman pelaajaputken puolesta. On erittäin hienoa saada OsPa mukaan meidän sateenvarjon alle. On tärkeää, että nuori jalkapalloilija voi aloittaa harrastuksen lähellä kotia laadukkaassa ympäristössä. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin se hetki, jolloin pitää ottaa askel eteenpäin seuraavaan ympäristöön – nyt meillä on olemassa työkalu tähän, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo.

– Oulunsalon Pallo on Oulun eteläisen alueen vahva ja perinteinen jalkapallon kasvattajaseura. Toimintamme tehostuu entisestään uuden pelaajapolkulinjauksen myötä. Olemme ylpeitä, että voimme tarjota poikalinjamme pelaajille kilpa-ja harrastusryhmien kautta mahdollisuuden kehittyä jopa Suomen huipulle. AC Oulu on oululaisen jalkapallon lippulaiva ja Oulun Luistinseura Suomen vanhin palloiluseura. Tästä yhteistyöstä ja toimintamallista muodostuu toimiva ja kaikkia kolmea yhteistyöseuraa palveleva kokonaisuus. Pelaajatarkkailun aikaistaminen, valmennus- ja pelitapatyylin yhdenmukaistaminen edesauttavat jalkapalloilijan pitkäjänteisen ja turvallisen matkan kohti Suomen huippua. OsPa kantaa vastuunsa Oulun eteläisen alueen lapsi-ja nuorisourheilun kehittäjänä ja edelleen matalankynnyksen seurapalveluiden tuottajana, OsPa:n varapuheenjohtaja Janne Siipola lausuu.