Huuhkajapolkutapahtumassa mitattiin P12-13 (2009-2008) joukkueiden tasoa ja kehittymistä

Huuhkajapolkutapahtuma Eerikkilässä alkoi uudella konseptilla nyt ensimmäistä kertaa. Palloliitto on jakanut seurat viiteen eri kategoriaan, jossa OLS sijoittuu toiseksi korkeammalle tasolle 4. Tasolla 4 ovat seuraavat joukkueet: VJS, FC Jazz, JJK, Hercules yj, EPS sekä Pallo-Iirot.

Palloliiton alueelliset kehittymisen seurantatapahtumat ja SHA-tapahtumat korvannut Huuhkajapolkutapahtuma piti sisällään tutut testit ja kirjalliset osiot, ja entistä enemmän kovia pelejä. Uudessa muodossaan Huuhkajapolkutapahtuma keskittyy entistä enemmän peleihin sekä valmentajien kouluttamiseen. Myös joukkueet ovat astetta parempia kuin alueelliset joukkueet, joten päästään mittaamaan hyvin missä mennään kansallisella tasolla. Tulokset peleistä:

P13 sarja:
OLS – Hercules yj 1-0
OLS – EPS 2-0
OLS – FC Jazz 0-0
OLS – JJK 2-0
OLS – VJS 0-1

P12 sarja:
OLS – Hercules yj 0-1
OLS – EPS 2-1
OLS – FC Jazz 6-0
OLS – Pallo-Iirot yj 3-1
OLS – VJS 1-1

Molemmat joukkueet pärjäsivät tuloksellisesti sekä pelianalyysin perusteella tapahtumassa hyvin. Palloliitto on ottanut uudeksi yhteistyökumppaniksi Eerikkilään käyttöön WiseSportin. WiseSport mittaa pelaajilta realiaikasesti paljon erilaista dataa. Yksilötasolta saamme käyttöön mm. pelaajien juoksumatkat, huippunopeudet, syöttöjen määrä ja suunnat, kuljetusmatkat sekä laukaisukartat. Dataa tulee paljon ja sieltä pyritään etsimään oleellisimmat asiat, yhdessä seurojen kanssa, jotta juniorijoukkueet saavat faktaa mitä pitää parantaa omassa ympäristössä. WiseSport lisäksi kuvaa viidestä eri kuvakulmasta ottelut, joten näemme myös todella hyvin joukkuetaktisia asioita.

Uusi konsepti ensimmäisen kokemuksen perusteella oli varsin onnistunut. Seuraavissa tapahtumissa käsitellään jo tarkemmin, miten peli on kehittynyt edellisen tapahtuman aikana sekä talvella aloitetaan valmentajien Ekkono-koulutukset.