Pelaajapolku / P16 juniorit

Joukkueena pelaamisen tavoitteita:
 
  • P16-joukkue noudattaa soveltuvin osin Olssin edustusjoukkueen pelitaktiikkaa, joka puolestaan perustuu kansainvälisessä jääpallossa vallalla oleviin taktisiin ratkaisuihin.
  • Osajoukkuetaktiikan eri osa-alueiden sisältämät tehtävät jaetaan joukkuepelaamisen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.
 
Henkilökohtaisia taitotavoitteita:
 
  • P16-pelaaja on liikunnallisesti monipuolinen urheilija, jolla ei enää ole varsinaisia heikkoja ominaisuuksia jääpalloilijana.
  • Pelaaja osaa analysoida ominaisuuksiaan ja pelikäsitystään sekä suhtautua positiivisesti niihin ominaisuuksiinsa, jotka vaativat omatoimista lisäharjoittelua.
 
Lähtökohtia jääpallon harjoitteluun:
 
  • P16-ikäkauden pelaajat ovat jo tehneet varsinaisen talvilajivalintansa. Nämä jääpallon harrastajat ovat matkalla aikuispelaajiksi. Jääpallon lisäksi nuorilla riittää kiinnostusta monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun, urheilulliseen elämäntapaan sekä koulutukseen.
  • P16-ikäisten harjoittelumäärät lähenevät aikuispelaajien määriä. Harjoittelu on aktiivista koko vuoden ajan ja tähtää vahvaan kuntopohjaan varsinaisella jääpallokaudella.
 
Harjoittelun ja pelaamisen tarkoitus:
 
  • P16 SM-sarja pelataan valtakunnallisena. Aktiivinen harjoitteluote koko kauden ajan tähtää menestymiseen SM-sarjassa.
Kesä- ja talvikauden harjoittelussa avainsana on pitkäjänteisyys: peruskuntokauden harjoittelu tähtää kestävyyteen talvikaudella ja jääpallokauden harjoittelussa painottuvat joukkuepelaamisen lähtökohdat.  Pelaajien yksilöharjoitukset ja joukkueen yhteisharjoitukset laaditaan motivoimaan nuorta pitkäjänteiseen harjoitteluun. Harjoitusohjelmien laatimisessa huomioidaan treenien, levon ja koulun vaatimukset.