Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Timo ”Tiuda” Tiusanen (54) valmensi edustusjoukkuetta edellisen pestinsä aikana peräti 13 kautta 1995-2008. Tuolla aikajaksolla OLS teki paluun jääpalloliigan huipulle.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen OLS kuului pitkän aikaa liigan mitalijoukkueisiin. Tiusasen aikana OLS voitti Suomen mestaruudet 2001, 2003 ja 2008. Noina kausina Tiusanen valittiin Vuoden valmentajaksi. Lisäksi Tiuda on valittu Vuoden juniorivalmentajaksi 2010 toimiessaan yhdessä Mauri Kåhlmanin kanssa P19 maajoukkueen peräsimessä.

Edellinen valmennuskausi päättyi edustusjoukkueessa riemukkaaseen mestaruuteen Helsingin Oulunkylässä maaliskuussa 2008 ToPV:tä vastaan rankkarikisan jälkeen. Tämän jälkeen Tiusanen on keskittynyt juniorivalmennukseen niin Suomen nuorten maajoukkueissa kuin OLS:ssa.

Taustatiimi alkaa olla kasassa

Avukseen Tiuda saa OLS:n edustusjoukkueessa Petteri ”Bubbe” Luomansuun, joka oli valmennustiimissä myös 2008 mestaruusvuotena. Valmennustiimin jäsenenä jatkaa edelleen Jouko ”Joksa” Parkkinen, joka on ollut viimeisen kahden kauden ajan mukana edustuksen valmennuksessa ja omaa lisäksi pitkän taustan juniorivalmennuksesta.

Taustalla jatkaa myös Ari-Pekka ”AP” Valtanen. Uutena miehenä edustuksen mukaan liittyy huoltajaksi Ari ”Pitsi” Pihlajamaa. Pitkäaikainen huoltaja Kimmo ”Kipo” Karhapää on valitettavasti ilmoittanut, että hän ottaa bandyhommista hieman huilia.

Fysiikkaharjoittelusta vastaa Matti ”Masa” Parkkinen.
Manageri Pauli ”Punu” Ahmala on tuttuun tapaan edustusjoukkueen taustalla.

Kesätreeneissä hyvin pelaajia

Parkkisen johdolla joukkue on harjoitellut hyvin kevään ja alkukesän aikana etsien myös hieman erilaisia harjoitusmaastoja ja -metodeja. Koronarajoitusten hellittäessä on kesäkuun alun jälkeen treeneissä käynyt välillä lähemmäs 20 pelaajaa. Kesän ajan treenirinkiin on nostettu lisää seuran omia junioreita.

Parkkisen vetämistä treeneistä löytyy materiaalia OLS-jääpallon Facebook ja Instagram tileiltä.

Myös heinäkuun aikana harjoitellaan – elokuussa siirrytään kaukaloon, jonne tosin on tällä hetkellä tarjolla vain yksi viikkovuoro.

Suomen cup Oulussa – liigan pelisysteemi muuttumassa

Suomen cupin toinen alkulohko pelataan perinteisesti Oulussa lokakuun lopussa tai marraskuun alussa.

Tornion LRK:n ilmoittaessa, ettei se osallistu Bandyliigaan, on Bandyliigan sarjajärjestelmään tulossa muutoksia. Kaksinkertaisen Bandyliigan alkusarjan jälkeen on suunnitteilla yksinkertaiset ylemmät ja alemmat jatkosarjat. Uudistus vaatii vielä liittokokouksen päätöksen. Poikkeuksellinen kevät on siirtänyt liittokokouksen järjestämistä.

OLS täyttää tasavuosia

Suomen vanhin palloiluseura, OLS, täyttää marraskuussa kunniakkaat 140 vuotta. Lisäksi jääpallolla on syytä erityisesti juhlaan, sillä tänä vuonna on kulunut 100 vuotta siitä, kun jääpallo liittyi OLS:n lajivalikoimaan.