Pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Runkosarja paketissa – pudotuspelit edessä

OLS lähtee haastamaan Lappeenrannan Veiterää puolivälieräsarjassa – pelit alkavat keskiviikkona 17.2. klo 18.30 Lappeenrannassa ja Oulussa jatketaan perjantaina 19.2. klo 18.30.

Runkosarja alkoi lupaavasti

OLS aloitti Bandyliigan lupaavasti ja viiteen ensimmäiseen otteluun oli kasassa viisi pistettä voitoilla Kamppareista ja WP:stä ja tasapelillä Botniasta.

Varsinkin Kampparit voitto antoi luvan odottaa OLS:lta parempia otteita runkosarjan edetessä. Kampparit kaatui ansaitusti ja todella ehjän peliesityksen päätteeksi. Sitä taustaa vasten runkosarjan loppu oli pettymys.

Tuskin tällöin osattiin aavistaa, että tuohon viiteen OLS:n pisteet runkosarjassa myös jäävät ja 11 viimeistä runkosarjan ottelua tuottavat yhtä monta tappiota.
Näin jälkikäteen voidaan todeta, että tuo kotivoitto Kamppareista oli runkosarjan ehjin esitys ja tuo voitto toi myös paikan pudotuspeleissä.

Toinen merkityksellinen tapahtuma pudotuspelipaikan kannalta oli Niklas Valtasen 2-2 tasoitusmaali 88. peliminuutilla Botniaa vastaan kotona, ilman tuota tasoitusta ei pudotuspeleihin olisi pisteet riittäneet.

Myös viime kaudella Valtanen tasoitti Botniaa vastaan samoilla peliminuuteilla runkosarjan viimeisessä pelissä ja tuolloin tuo maali tiputti Botnian pleijareista ja nosti OLS:n jatkopeleihin.

Runkosarjan edetessä tuli vaikeuksia

OLS kärsi liigajoukkueista pahiten koronasta, kun joukkue joutui kaksi kertaa 10 vuorokauden mittaiseen koronakaranteeniin – on selvää, että näillä tauoilla oli merkityksenä harjoitteluun ja sitä myötä pelaamiseen.

Korona siirsi lopulta pelejä siten, että OLS:n runkosarja päättyi viiteen peräkkäiseen kahden pelin viikonloppuun eli kuukauden sisään tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin pelattiin 10 ottelua.

OLS:n runkosarjan loppuohjelma oli hankala ja neljän vieraspelin putkeen osui vielä kauden haasteellisin tilanne pelaajistossa.
Kahteen runkosarjan päättäneeseen reissuun lähdettiin kaksi pelaajaa vajaalla eli penkille jäi vain kaksi kenttäpelaajaa.
Henkilökohtaiset syyt ja sairastelut sekä loukkaantumiset sotkivat kuvion aika pahasti.

Dolk, Pesonen ja Valtanen tehokkaimmat

Runkosarjassa Eemi Dolk oli tuttuun tapaan OLS:n tehokkain 20 (4+16) tehoillaan sijoittuen runkosarjan pistepörssissä sijalle 15.
Antti Pesonen ja Niklas Valtanen keräsivät tehot 11 (10+1). Muiden tehopisteet jäivät runkosarjassa yksittäisiksi.

Leiviskä jäähyherkin

Jos oli Eemin paikka tehokkaimpana pelaajana melkoisen selvä jo ennen kauden alkua, niin iso yllätys ei ollut sekään, että Miika Leiviskä kerää olssilaisista eniten jäähyjä.
80 minuutin jäähymäärällä Miika on jaetulla kakkostilalla liigan jäähypörssissä.

Kuusi pelaajaa mukana kaikissa runkosarjan peleissä – nuoria sisään

Kaikissa runkosarjan peleissä esiintyivät Dolk, Pesonen, Matti Immonen, Aatu Tiusanen, Akseli Niskala ja Pertti Virtanen.
Kaiken kaikkiaan kokoonpanossa kävi runkosarjassa 22 (3+19) pelaajaa.

Ensimmäiset Bandyliigan minuuttinsa kirjasivat omista junioreista Juho Jolula (4 peliä) ja Eelis Talman (2).
Jo muutaman kauden mukana olleista nuorista moni sai arvokkaita peliminuutteja ja kehitystä on tullut sitä mukaa.

Kokeneempien pelaajien poissa ollessa on nuorille avautunut mahdollisuuksia näyttää osaamistaan.
Yksi tällainen esimerkki nähtiin viikonlopun Kampparit ja Veiterä otteluissa, joissa 17-vuotias Akseli Niskala pelasi liberoa onnistuen peleissä erittäin hyvin.

 

Runkosarjan osalta OLS:n pelaajien ja pelien tilastoja löytyy liiton tulospalvelun sivuilta tästä linkistä.