OLS matkaa etelään

OLS matkaa Poriin ja Helsinkiin

OLS:n viimeiset runkosarjan vieraspelit ovat edessä tulevana viikonloppuna, kun lauantaina kohdataan Porissa viime kauden mestari Narukerä ja sunnuntaina on Kalliossa mahdollisuus ottaa revanssi HIFK:sta. HIFK:han haki Oulusta viime lauantaina voiton maalein 1-2 tiukassa rästiottelussa.

Sijoituksellisesti OLS:lla ei ole otteluille suurempaa merkitystä – pelit jatkuvat joka tapauksessa alemmassa jatkosarjassa.
Sijoitusta tärkeämpää on saada oma peli kuntoon ennen kauden tärkeimpiä otteluita.
Oulua piinannut pitkä pakkasjakso on pahimpien pakkasten osalta ohi, mutta nyt joukkueen valmistautumista vaivaa paha flunssa-aalto.

Narukerä ja HIFK käyvät vielä taistelua viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta – toki Narukerällä on kolmen pisteen etumatka tässä kamppailussa ja lisäksi se on pelannut yhden ottelun hesalaisia vähemmän.

Runkosarjan päätös edessä

Bandyliigan runkosarja on loppusuoralla ja sitä on jäljellä vielä runsas viikko – runkosarja on paketissa helmikuun alkupuolella.
Joukkueet jatkavat kahdessa jatkosarjassa, joissa haetaan paikkoja pudotuspelehin.

Neljä ensimmäistä joukkuetta etenevät ylempään jatkosarjaan.
Veiterä (21 pistettä), JPS (20) ja Akilles (19) ovat jo varmoja yläloppusarjan joukkueita ja myös Narukerä (14) on vahvasti sinne menossa.

Alempaan viiden joukkueen jatkosarjaan ovat päätymässä myös WP (11) ja HIFK (11) sekä Botnia (7), Kampparit (5) ja OLS (4).
Alempaan jatkosarjaan saa runkosarjan 5. sijoittunut joukkue 2 lähtöpistettä ja 6. sijoittunut joukkue 1 lähtöpisteen – runkosarjan 7-9 sijoille tulleet joukkueet lähtevät tavoittelemaan puolivälieräpaikkaa ilman lähtöpisteitä.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta etenevät suoraan välieriin ja alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat ylemmän jatkosarjan 3.-4. sjijoittuneet joukkueet puolivälierävaiheessa.

Alemmassa jatkosarjassa sijoille 7-9 sijoittuneet joukkueet päättävät kautensa jo runsaan kolmen viikon päästä.

Kotipelit päättävät OLS:n runkosarjan

Viikonlopun pelien jälkeen pelataan Oulussa vielä kahdesti, kun runkosarja päättyy OLS:n osalta 3.-4.2. otteluilla WP:tä ja Botniaa vastaan.