SPV:n väkevä alku piti pisteet Seinäjoella – sunnuntaina vastassa Steelers

Pitkän pelitauon jälkeen oli selvää, että OLS:n miehet kaipaisivat SPV:tä vastaan hyvän alun ottelulla. Aivan ensiminuuttien perusteella näyttikin siltä, että OLS siinä onnistuu ja pääsee kamppailemaan hyvin pisteistä hyvävireistä kotijoukkuetta vastaan. Joona Alatorvinen iski OLS:n johtoon vajaan minuutin pelin jälkeen. Mutta alku olikin molempien ilotulitusta, sillä vajaaseen 3 minuuttiin peli oli jo 2-2. Loppuerässä kentällä SPV osoitti vahvuuttaan viimeistelyn osalta ja karkasi 6-2-johtoon.

OLS toipui shokkierästä, mutta pisteisiin se ei lauantai-iltana riittänyt. SPV naarasi pisteet loppulukemin 8-5 (6-2, 1-2, 1-1). 

”Heikko alku, missä näkyi pitkät tauot peleistä ja hieman muuttunut kokoonpano sekä pari heikompaa edellistä peliä. Oli hieman varovaista ja enemmän katseltiin mitä vastustaja tekee. Toinen ja kolmas erä parempaa ja saatiin kontrollia pelistä”, OLS:n Harri Naumanen paketoi peliä.

Ennakossa Naumanen nosti ottelun yhdeksi avaintekijäksi tilanteenvaihdot. Niissä kotijoukkue oli tänään tehokkaampi.

”Tilanteenvaihdot oli SPV:llä juuri niin hyviä kuin oli odotettavissa. Pelin edetessä saatiin vähemmäksi ja toisaalta puolustettua ne myös paremmin. Omista tilanteenvaihdoista olisi ollut mahdollisuus saada enemmän merkintöjä tulostaululle, mutta ei tänään. Muuten perusasiat oli kohtuullisen hyvällä mallilla.”

OLS:n kokoonpano oli hyvin erinäköinen kuin kauden aikana on totuttu näkemään. Aiemmin vähemmällä vastuulla pelanneista mm. Alatorvinen (2+0) ja ykkösketjun keskellä pelannut Aapo Rantaniemi osoittivat kuitenkin, ettei poissaolojen taakse kannata OLS-leirissä mennä.

”Paljon poissaoloja, mutta kasvaneeseen vastuuseen vastattiin hyvin Joonan osalta ja toiseksi Aapo samoin. Kyllä sieltä löytyy vastuunkantajia lisää.”

Naumanen tiimeineen peluutti ottelussa kaikkia 18 kenttäpelaajaa. Kun pelit jatkuvat jo huomenna, olivat syytkin selkeät.

”Tarkoitus oli tänään käyttää laajasti koko pelaajistoa ja sama huomenna. Saadaan fyysistä kuormaa jaettua useammalle. Tälläinen viikonloppua matkusteluineen täytyy ottaa huomioon.”

Ottelussa liigadebyyttinsä pääsi tekemään Rankoista Ankoista farmisopimuksen turvin mukaannostettu Mikko Mettovaara. Millainen esitys kokeneelta debytantilta nähtiin?

”Mikko pelasi kuten odottaa saattoi, luotettavaa ja hyvää peliä. Harmittavasti siinä tuli lievä nilkkavamma pelin aikana ja hän huilasi lopun”, Naumanen kehaisee.

OLS kohtaa huomenna kotikentällään Steelersin kello 18. Millä teeseillä isojen sarjapisteiden otteluun OLS-leiri lähtee?

”Huomiseen alusta lähtien pelaamaan ja ottaa aloitteet omiin käsiin”, Naumanen päättää.