Pelaajapolku / P11 (3-4 luokkalaiset)


Joukkueena pelaamisen tavoitteita:

Koska P11-ikä on ensimmäinen jääpallon kilpailuikäluokka, joukkue-pelaamisen tavoitteet asetetaan tarkoituksella korkealle:

Joukkue harjoittelee aktiivisesti sille varattuina aikoina.
Joukkue toimii tiiviinä ryhmänä kentällä ja kentän ulkopuolella sekä esiintyy hyvän joukkuehengen mukaisesti.
Joukkue osaa pelitilanteissa toteuttaa erilaisia harjoituksissa opittuja taktisia ratkaisuja ja löytää pelin aikana uusia ratkaisuja.
Henkilökohtaisia taitotavoitteita:

Koska P11-ikä on yleisin jääpallon aloittamisikä, yksittäisten pelaajien taitotasoissa on suuria eroja. Tavoitteena on, että pelaaja:

oppii luistelemaan sujuvasti etu- ja takaperin,
osaa kaarreluistelun eli sirklaamisen molempiin suuntiin vähintään eteenpäin ja opettelee sujuvasti taaksepäin sirklausta, pystyy kuljettamaan ja samalla suojaamaan palloa,
osaa lyödä jääpallolyönnillä (ainakin "oikealta" puolelta eli siltä puolelta, kumpi kätisesti lapsi pitää mailasta kiinni) sekä osaa lakaisulyönnin eli suuppaamisen sekä
osaa syöttää ja vastaanottaa syötön eri harjoitus- ja pelitilanteissa.

P11-ikäluokassa käydään tiukkoja, mutta hauskoja matseja samanikäisiä lapsia vastaan. Pikkujunnut pelaavat poikittaispeliä ja kentällä 1+6 pelaajaa. Säännöt ovat periaatteessa samat kuin aikuispelaajilla. OLS P11 on vuosia osallistunut suomalaisten ja ruotsalaisten yhteiseen Norrbotten-sarjaan. Tässä kuva kaudelta 2011-12 ottelusta ruotsalaista Haparanda SKT:ta vastaan. OLS taisi voittaa pelin luvuin 6-1. (Kuva: P. Saariniemi.)