Leijonaliiga 2024-2025 ilmoittautuminen auki!

Leijonaliigaan ilmoittautuminen kaudelle 2024-25 on avattu.

Ilmoittautuminen Leijonaliigaan tapahtuu tuttuun tapaan MyClubin kautta – ilmoittautumaan pääset seuraavan linkin kautta:

https://ols.myclub.fi/flow/events/public

Muutoksena viime kauteen on lisätty mahdollisuus esittää toive sarjan pelimuodosta. PT7-9 ikäluokat voivat esittää pelimuototoiveen 3vs3 ja 4vs4 pelimuotojen välillä. PT12-14 voivat esittää toiveen 4vs4 ja 5vs5 pelimuotojen välillä. PT10-11-ikäluokat pelaavat automaattisesti 4vs4.

Toiveiden mukaan voimme luoda ikäluokkaan omat sarjat eri pelimuodoille, jos joukkuemäärä on riittävä. Hintaan pelimuoto ei vaikuta, sillä kustannukset sarjajärjestäjälle pysyvät samoina pelimuodosta riippumatta.

Ilmoittakaa joukkueenne EP tai VP-sarjaan. Teemme omat sarjat enemmän ja vähemmän pelanneille, jos joukkuemäärä sen sarjaan mahdollistaa.

Ilmoittautumishinnat pysyvät viime kauden kanssa samoina. Tulevalle kaudella olemme jättäneet pelkälle syyskaudelle ilmoittautumisen pois. Näitä tuli viime vuonna vain yksi. Jos jostain syystä kaipaat mahdollisuutta ilmoittautua vain syyskaudeksi mukaan, ole yhteydessä sarjajärjestäjään.

Nuorimpien sarjoissa hinta on haluttu pitää mahdollisimman alhaisena, että joukkueet ilmoittautuisivat sarjoihin rohkeammin useammalla joukkueella, sillä ikäluokille ei ole tarjolla Leijonaliigan lisäksi aluesarjapelejä.

Kevätkaudelle avaamme oman ilmoittautumisen marras-joulukuun aikana.

Hinnat:

PT13-14: 720 euroa/kausi

Pitää sisällään 8 turnausta. Tuomareita otteluissa 2. Peliaika 2×20 min juokseva peliaika.

Lentävät vaihdot.

PT11-12: 640 euroa/kausi

  • Pitää sisällään 8 turnausta. Tuomareita otteluissa 1. Peliaika 2×20 min juokseva peliaika.
  • Lentävät vaihdot.

PT7-10: 385 euroa/kausi.

  • Pitää sisällään 7 turnausta. Tuomareita otteluissa 1. Peliaika 2×15 min juokseva peliaika.
  • Pillivaihdot PT7-9 sarjoissa. PT10-sarjassa lentävät vaihdot.

PT7 sarjaan jos ei synny omaa sarjaa jo syyskaudelle, joukkueet sijoitetaan PT8 VP-sarjaan syyskaudeksi ja siirretään tarvittaessa oman ikäluokan sarjaan kevätkaudeksi.

Tyttöjoukkueille tarjotaan oma sarja, jos joukkueita ilmoittautuu ikäluokkaan vähintään 4. Tyttöjoukkueet voivat ilmoittautua vuotta nuorempien poikien EP tai VP-sarjoihin. Tästä poikkeavat ilmoittautumiset sovittava erikseen sarjajärjestäjän kanssa.

Ikäluokkaan pystytään ottamaan enintään 18 joukkuetta. Jos ikäluokan joukkuemäärä tulee täyteen, emmekä aikataulullisesti pysty sovittamaan enempää joukkueita mukaan, sarja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Viime kaudella moni joukkue havahtui syksyn aikana siihen, että pelaajamäärällä olisi kannattanut ilmoittautua useammalla joukkueella sarjoihin.

Sarjajärjestäjän suositellut joukkuekoot ilmoittautumisten pohjaksi:

PT12-14 5vs5-sarjat:

Maalivahti + 10 kenttäpelaajaa.

PT12-14 4vs4-sarjat:

Maalivahti + 8 kenttäpelaajaa.

PT10-11 4vs4-sarjat:

Maalivahti + 6-8 kenttäpelaajaa.

PT7-9 4vs4-sarjat:

Maalivahti + 6-8 kenttäpelaajaa.

PT7-9 3vs3-sarjat:

Maalivahti + 6 kenttäpelaajaa.

Peliajat otteluissa ovat sellaiset, ettei niihin kannata lähtökohtaisesti ottaa yli kahta täyttä kentällistä pelaajia penkille istumaan. Pienellä vajauksellakin on lasten kannalta parempi kierrättää pelureita, näin jokainen saa ottelusta hyvän hikiharjoituksen ja pääsee osallistumaan kenttätapahtumiin.

Emme kuitenkaan rajaa joukkuekokoa. Suositukset vain ohjenuoraksi ja perusteluksi myös vanhempien suuntaan, kun pohditte, kuinka monella joukkueella sarjoihin ilmoittaudutte.

Yli-ikäisten pelaajien käyttäminen sarjoissa perustuu herrasmiessopimukseen, sillä ottelukokoonpanoja ei liiton järjestelmään syötetä. Yli-ikäisten peluutuksella ei haeta kilpailuetua, vaan mahdollistetaan omaa taitotasoa vastaavassa sarjassa pelaaminen ja joukkueille joustava mahdollisuus ilmoittautua pelitoimintaan.

Turnaukset järjestetään Oulun lähialueella. Jos sarjaan ilmoittautuu joukkueita Kemistä, Torniosta, Kajaanista tai muilta yli tunnin ajomatkan paikkakunnilta, yksi sarjan turnauksista saatetaan pelata heidän kotisaleissaan. Tästä informoidaan joukkueita ennen otteluohjelmien julkaisua.

Ilmoittautuminen päättyy 23.8.

  • Myöhässä tulleet lisäykset sarjoihin tehdään mahdollisuuksien mukaan. Näistä peritään normaalin sarjamaksun lisäksi 100 euron lisä, jos sarjan otteluohjelmat on ehditty jo tehdä. Myöhässä tulleet ilmoittautumiset työllistävät sarjajärjestäjää eniten.

Turnauspäivät syyskauden turnauksille tulevat elokuun lopussa.

Lisätiedot ja kysymykset:

Niko Kvist – 044-751 8774 – niko.kvist@ols.fi

Jani Lipsanen – 050-356 4745 – jani.lipsanen@ofbc.fi

Jäämme lomalle juhannuksen jälkeen. Heinäkuun aikana kyselyihin vastaa:

Samuli Koivuniemi – 045 6747628 – samuli.koivuniemi@ols.fi